Ζώντας το όνειρο

Εκτιμώμενο Κόστος κατασκευής: 65,1 εκατ. Ευρώ. Πραγματική αξία: ανεκτίμητη.

27 Ιουλίου 2017 αρχίσανε οι μπουλντόζες να κουβαλάνε τα χώματα δεξιά και αριστερά όπως λέγανε και πλάκα – πλάκα ακόμα το λένε αρκετοί φέροντας οπαδικές παρωπίδες. Μέσα στον Μάρτιο του 2018 έπεσαν και τα πρώτα τσιμέντα και κάλυψαν τα χώματα που έκοβαν βόλτες τριγύρω.  Πλέον η εικόνα έχει αρχίσει να παίρνει την πραγματική της μορφή.

Αύγουστος του 2018, οι πρώτες κερκίδες τοποθετούνται εκεί που ήταν η παλιά Θύρα 21. Στη συνέχεια οι Πυλώνες και δώσε και άλλες κερκίδες, σε λίγο θα έρθουν και οι Ιταλοί για το στέγαστρο. Μια ομορφιά.

Το έργο προχωρά με σταθερούς ρυθμούς παρόλα τα εμπόδια που μπήκαν εξαρχής από την τοπική και μη διοίκηση της περιοχής (μην ανοίξουμε θέμα τώρα) και αναμένονται και άλλα εμπόδια καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία και στο κομμάτι της υπογειοποίησης που θεωρητικά θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2019. Ο κόσμος χαίρεται, φυσιολογικό, μα εδώ είναι και ο τελικός σκόπελος που πρέπει να ξεπεραστεί. Σίγουρα θα υπάρξουν προσφυγές, και θα πέσει και άλλη λάσπη από τους γνωστούς αλλά και νέους που θα ξεπεταχτούν είτε «κατόπιν εντολής» είτε επειδή, δε λέω, σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι με δίκαια παράπονα. Κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε με την σύμφωνη γνώμη όλων. Πάντως στα θετικά είναι ότι μετά τον τεχνικό ανασχεδιασμό που έγινε πρόσφατα, το έργο της Αγιάς Σοφιάς είναι πλέον εντελώς αυτόνομο από την υπογειοποίηση και μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να γίνει διακοπή λόγω των εργασιών του δημόσιου, να το τονίσουμε, έργου της υπογειοποίησης.

Και εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που λέγαμε και θα λέμε πάντα: Το γήπεδο προϋπήρχε, φτιάχτηκε στα χώματα αυτά από τα χέρια προσφύγων και τα υπόλοιπα απλά χτίστηκαν αργότερα γύρω του. Όπως και το «περίφημο» στην εγκατάλειψη και μαρασμό του άλσος, που θυμηθήκανε τα τελευταία χρόνια οι «οικολογικές τοπικές αρχές».

Είναι γνωστό σε όλο το κόσμο το παρακάτω link μα καλό είναι να υπάρχει παντού για να παίρνουμε όποτε χρειάζεται μια τζούρα χαράς. "https://www.agiasofia.today/"

Pennie
Καράτε Πειραιάς
Καϊμάκι Γιώργος
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram