Εικόνες από το παρόν και το μέλλον

Εκτιμώμενο Κόστος κατασκευής: 65 εκατ. Ευρώ. Χωρητικότητα: κοντά στις 33.000 θέσεις. Ιδιοκτήτης: Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ.

25 Ιουλίου εκδόθηκε η οικοδομική άδεια και στις 27 Ιουλίου 2017 αρχίσανε οι μπουλντόζες να κουβαλάνε τα χώματα δεξιά και αριστερά σύμφωνα με τους γραφικούς. Μέσα στον Μάρτιο του 2018 έπεσαν και τα πρώτα τσιμέντα και κάλυψαν τα χώματα.

Πλέον η πρώτη εικόνα άρχισε να λαμβάνει υπόσταση.Τον Αύγουστο του 2018 άρχισαν να τοποθετούνται και οι πρώτες κερκίδες εκεί που ήταν η παλιά Θύρα 21 και στη συνέχεια οι Πυλώνες για το δύσκολο έργο του στεγάστρου που είναι και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα λόγο της εξοικονόμησης χώρου. Το έργο λοιπόν προχωρά με σταθερούς ρυθμούς παρόλα τα εμπόδια που μπήκαν. Πλέον τα μπετά έχουν τελειώσει, το στέγαστρο είναι σχεδόν στη θέση του και αναμένονται τα υπόλοιπα κατασκευαστικά για τους εσωτερικούς χώρους, αυτά για τα οποία βάζει τα χρήματα η περιφέρεια, για την ολοκλήρωση καθώς και το κομμάτι της υπογειοποίησης που είναι για καλό και για κακό άρρηκτα συνδεδεμένο με το γηπεδικό. Ένα έργο από όπου ουσιαστικά χάθηκαν λόγω εκλογών τουλάχιστον έξι μήνες.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι τοπογράφοι της Ιντρακάτ και το έργο πλέον αναμένετε να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2021. Και ποιο αργά να είναι λέμε δε μας πειράζει ποια. Τον φάγαμε τον γάιδαρο, δεν θα γκρινιάζουμε πλέον και για την ουρά. Εξάλλου μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα γήπεδο καθαρό. Κατασκευασμένο χωρίς δάνεια με μόνο βοήθημα τα χρήματα της περιφέρειας που και από αυτά ένα μεγάλο μερίδιο είναι φόροι. Ότι επιπλέον χρειαστεί θα δοθεί από τα έσοδα του C.L. και μη ξεχνάμε ότι θα υπάρχει και μέγας χορηγός για την ονομασία που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Επίσης μάθαμε πρόσφατα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Δικέφαλος Α.Ε. ότι ο κύριος καβούρης όπως τον αποκαλούν πολλοί έχει βάλει έως τώρα άνω του 80% . Όσοι ξέρουν από κατασκευαστικά και παρακολουθούν το έργο έως τώρα μπορούν να υπολογίσουν για τι ποσά μιλάμε. Συν κτήρια, συν προπονητικό, συν όσα έχει δώσει και δίνει στην ερασιτεχνική, συν, συν, συν.. αλλά όχι. Πρέπει να σκάσουμε και καμιά 15νταριά μύρια για να πεταχτούν σε ένα δοσμένο από πριν πρωτάθλημα. Ο άνθρωπος ξέρει. Έχει τα στραβά του, ακολουθεί σφιχτή πολιτική μα ορθολογική. Και ναι, λάθη πολλά που έγιναν οδήγησαν στην τραγική χρονιά που ζούμε και φέτος μα δεν θεωρούμε ότι τα πράγματα θα μείνουν εκεί. Όλοι λοιπόν περιμένουμε την ολοκλήρωση του γηπέδου προκειμένου να δούμε τις επόμενες κινήσεις. Κινήσεις που θα πρέπει να αρχίσουν να φαίνονται από το καλοκαίρι που μας έρχεται σταδιακά ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι με την έλευση της εισόδου στα Φιλαδέλφεια. Το γήπεδο είναι πάνω και από δέκα πρωταθλήματα και κακός βάζω αριθμό. Το γήπεδο είναι η καρδιά μιας ομάδας.

Και μη ξεχνάμε τέλος για μια ακόμα φορά αυτό που πάντα λέγαμε. Το γήπεδο προϋπήρχε και φτιάχτηκε στα χώματα αυτά από τα χέρια προσφύγων. Όλα τα υπόλοιπα απλά χτίστηκαν αργότερα γύρω του. Ακόμα και το άλσος που θυμηθήκανε τα τελευταία χρόνια πάνω στην εγκατάλειψη του οι προηγούμενες και «οικολογικές τοπικές αρχές».

                                                                   
Pennie
Manito - Coffee & Food
Metaforce
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram