Τελικά ήταν πούλμαν?

Καλή ερώτηση. Ήταν πούλμαν αυτό που είδαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό της προάλλες?

Στη πραγματικότητα δε θα το έλεγα. Σφιχτό ιταλικό ποδόσφαιρο χωρίς εναλλακτικές θα ήταν ίσως ο καλύτερος τίτλος. Και εξηγούμε.

Ο Καρέρα ήρθε. Σε σύντομο χρονικό διάστημα είδε τι υλικό είχε. Είδε τι μπορεί να κάνει με αυτό και άρχισε τις τονωτικές ενέσεις όπως μόνο ένας σοβαρός προπονητής μπορεί να κάνει. Είδε που έπασχε πρώτιστος η ομάδα. Στην άμυνα. Οπότε άρχισε να φτιάχνει την άμυνα του καθώς αν ΔΕΝ δέχεσαι γκολ πολύ απλά δεν χάνεις. Σίγουρα δεν παίζει ωραίο ποδόσφαιρο μα η ομάδα δεν είχε ανάγκη έτσι όπως είχε καταντήσει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Είχε ανάγκη να μην χάνει και να εδραιώσει την θέση της και να κυνηγήσει τον μοναδικό εναπομείναντα στόχο. Το κύπελο. Ιταλικό στυλ.

Δεν μου άρεσε η ομάδα λοιπόν, μου άρεσε όμως το αποτέλεσμα και μου άρεσε και η γκολάρα του Τσίνο. Μια γκολάρα που μόνο αυτός μπορούσε και μπορεί να βάλει στην κατά τα άλλα νωχελική σούπερ λίγκα μας. Ήταν όμως πούλμαν τελικά όπως γκρινιάζουν πολλοί? Πολυλμαν είναι να τους έχεις όλους μέσα στην περιοχή σου και να μην μπορούν να κάνει φάσεις ο αντίπαλος στην περιοχή σου. Αντιθέτως αυτό που είδαμε ήταν ο αντίπαλος να έχει μεν την ανούσια κατοχή αλλά να βρίσκετε συνεχώς στη δική του πλευρά  και ότι κινήσεις έκανε δεν ήταν τίποτα παραπάνω από εκτός περιοχής με εξαίρεση μία. Εν αντιθέσει εμείς εκτός του γκολ του Αραούχο είχαμε άλλες δύο καλές φάσεις εντός περιοχής που θα μπορούσαν να ανεβάσουν παραπάνω το σκορ.

Λίγα πράγματα θα πει κάποιος. Ναι, λίγα μα ουσιώδη.

Είδαμε λοιπόν ένα ποδόσφαιρο που δεν έβγαζε μάτια και για την ακρίβεια έκανε τα μάτια μας να πονάνε, τελικά ήταν αυτό που ζητούσε η ομάδα. Το αποτέλεσμα μέτρησε. Μια επαγγελματική νίκη. Αφήστε λοιπόν τον Καρέρα να συνεχίσει όπως αυτός ξέρει. Ανανεώστε το συμβόλαιο του και αφήστε τον να στρώσει μια αδούλευτη ομάδα το καλοκαίρι και μαζί με τις ούτως ή άλλως απαραίτητες προσθήκες να μας δείξει το πραγματικό του έργο.

Αυτό ΔΕΝ ήταν πούλμαν.

Ήταν ΣΩΣΤΗ τακτική και η πρώτη νίκη σε ντέρμπι μετά από πάρα πολύ καιρό…

Pennie
Καράτε Πειραιάς
Καϊμάκι Γιώργος
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram