Ο Σκύλος και το Όρκ.. On Blog

Το είχα ξεκινήσει αλλιώς μα λόγο κορονοϊού τα δεδομένα άλλαξαν, οπότε πάμε με τις αλλαγές…
Τα όρκ τα μάθαμε οι περισσότεροι από τον Τόλκιν και τον άρχοντα των δαχτυλιδιών.
Μια χαρά όλα.
Για εμάς τους ΑΕΚτζίδες όμως, όρκ είναι η χιουμοριστική αν μπορεί να χαρακτηριστεί με αυτόν τον τρόπο, απεικόνιση του ανεγκέφαλου και πορωμένου οπαδού συγκεκριμένης ομάδας του βορρά.
Γίνεσαι κακός θα πει κάποιος.
Προφανώς.
Έχω φίλους Ολυμπιακούς, φίλους Παναθηναϊκούς και γενικά φίλους από όλες τις ομάδες και γενικά αυτό ισχύει για όλους μας. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα για κανέναν και για κανένα λόγο καμία από τις χυδαίες και σύγχρονες ορολογίες - τίτλους.
Πέρασαν όμως οι εποχές που τραγουδούσε ο Τζιμάρας το κάγκελα παντού. Όπου εμείς είμασταν τα χανούμια και οι άλλοι οι γαυροβάζελοι. Και εκεί σταματώ καθώς τρεις είναι οι μεγάλες ομάδες σε αυτή την χώρα και αν πάμε για τετράδα θα πρέπει να περιλάβουμε και τον συμπαθητικό πάντα κατ’ εμένα Άρη. Έναν Άρη που συνεχίζει να είναι συμπαθής σαν ομάδα παρόλη τη σύγχρονη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του για το αντίθετο.
Και όμως, τα τελευταία χρόνια μια ομάδα έχει καταφέρει να κερδίσει έναν συγκεκριμένο τίτλο για τους κολλημένους εγκεφαλικά και συγκεκριμένους σε αριθμό οπαδούς και δεν αναφέρομαι φυσικά στους σωστούς φιλάθλους τους μιας και λέω συγκεκριμένους.
Αυτόν τον τίτλο των όρκ.
Άβουλα και πολεμοχαρή πλάσματα που ακολουθούν εντολές χωρίς να σκεφτούν μα και χωρίς να έχουν το χάρισμα της σκέψης. Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια την πορεία των μίντια του βορρά και την ανταπόκριση προς αυτά συγκεκριμένης μερίδας οπαδών τους μπορώ να πω ότι επάξια έχουν κερδίσει αυτόν τον τίτλο.
Χα!
Πιστεύω ότι και ο Τόλκιν θα συμφωνούσε μαζί μου!
Και μετά από αυτόν τον συγκεκριμένα μακροσκελές πρόλογο πρέπει να αναφέρω το γιατί καταπιάνομαι με το συγκεκριμένο θέμα. Καταπιάνομαι καθώς στη πολυκατοικία που ζω τυγχάνει να κατοικεί και ένα από αυτά. Βασικά στην πολυκατοικία μου κατοικούν και προβληματικά όντα, μα για το θέμα μας θα καταπιαστώ μόνο με αυτό το ένα.
Το όρκ.
Δυστυχώς για μένα μάλιστα δεν κατοικεί σε κάποιο λαγούμι αλλά σε κανονικό διαμέρισμα.
Και πως το κατάλαβες δόκτορα?
θα ρωτήσει κάποιος. Ε, όποτε παίζει τούμπα ξεσηκώνεται όλη η πολυκατοικία στο πόδι. Κραυγές, ουρλιαχτά, φωνές και βρισίδια. Και μιλάμε για την κανονική ροή του αγώνα για να μην αναφερθώ στη περίπτωση που σκοράρουν ή που τρώνε γκολ.
Θα πει κανείς και τι έγινε? Ένα συμπαθής οπαδός που εκφράζεται όπως τόσοι και τόσοι άλλοι.
Αμ δε..
Τα ηχητικά εφέ δεν αφορούν μόνο φωνές και ουρλιαχτά μα και παράξενα βογκητά και ήχους που με δυσκολία θα μπορούσε να βγάλει ανθρώπινο λαρύγγι. Ήχους σε συχνότητες που δεν μοιάζουν ανθρώπινες. Μακάρι να μπορούσα να τις ηχογραφήσω και να σας βάλω να τις ακούσετε, μα πλέον θα παραβίαζα διάφορα δικαιώματα και θα μου την έλεγαν μιας ως γνωστόν δικαιώματα δεν έχει μόνο ο άνθρωπος.
Και καλά ρε φίλε, εσύ θεωρείς για κάποιο λόγο ότι κατοικείς μόνος σου σε ένα κτήριο δέκα διαμερισμάτων και νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και να γελοιοποιείσαι ταυτόχρονα στα αυτιά των υπολοίπων με τα καμώματα σου αυτά.
Το κακόμοιρο το σκυλάκι μου τι σου φταίει?
Τι φταίει που κάθε φορά που ξεκινάει ματσάκι στη τούμπα πρέπει να το πιάνει σύγκρυο και να κρύβεται μέσα στη μπανιέρα γιατί φοβάται τις κραυγές και τα ουρλιαχτά σου? Τι φταίει που για δύο και πλέον ώρες πρέπει να το έχω αγκαλιά μέχρι να του περάσει το τρέμουλο από τον φόβο?
Επειδή εσύ είσαι ανεγκέφαλος πρέπει να μου μείνει το σκυλί στον τόπο δηλαδή.
Και τι πρέπει να κάνω εγώ?
Να σου μιλήσω?
Να γράψω ειδοποίηση με ευγενικό τρόπο στην είσοδο της πολυκατοικίας?
Και να κάνω κάτι από αυτά θα το καταλάβεις?
Αμφιβάλω.
Αμφιβάλω καθώς κάποια στιγμή σε είχα προσεγγίσει για θέμα που αφορούσε το κτήριο και μάλιστα την ασφάλεια του και προφανώς και όλων μας και εσύ απλά με γείωσες. Πιθανότατα μέχρι εκεί φτάνει ο νους σου, οπότε δεν έχει νόημα να ασχοληθώ και παραπάνω.
Και το θέμα τώρα με την καραντίνα ελέω κορονοϊού έχει προχωρήσει σε άλλο επίπεδο. Θεωρούσα ότι θα είχαμε ησυχία και βοήθησε η απουσία σου την πρώτη εβδομάδα της καραντίνας… μα επέστρεψες..
Κατά τα φαινόμενα αρέσκεσαι να βλέπεις τις ανεπανάληπτες, μοναδικές και ατελείωτες επιτυχίες της ομάδας σου σε κονσέρβα. Θα φανταζόμουνα Youtube αν και πιστεύω ότι τα έχεις όλα αγορασμένα σε blue ray… whatever...
Οπότε αλλάζω προσέγγιση.
Πλέον όταν παίζει προγραμματισμένα ο ΠΑΟΚ (δεν θα αργήσει η μέρα) πρέπει απλά να βγάζω δίωρη βόλτα το σκυλί μου για να μην έχω θέμα μετά. Και όχι μόνο δίωρη μιας και με τις καθυστερήσεις μέσο της μόνιμης προβληματικής κατά τα άλλα για εσάς διαιτησίας και προκειμένου να σκοράρετε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι δύο ώρες μπορούν να καταλήξουν και τρεις.. ο χρόνος στη δική σας περίπτωση για τη μπάλα μετράει σαν του μπάσκετ ένα πράγμα.
Για τις άλλες μέρες πρέπει να είμαι stand by και αν δω το κακόμοιρο να κοιτά παράξενα την πόρτα και μετά εμένα θα ξέρω ότι ετοιμάζεσαι για μοναδικό υπερθέαμα κονσέρβας. Για όσο κρατά η καραντίνα πατάμε το 6 και πάμε για βόλτα….
Οπότε ναι, άλλο να κάνω, πρέπει να βγάζω τη σκυλίτσα μου βόλτα λες και κυνηγάν τα όρκ τον Φρόντο και πρέπει να τα αποφύγει… τώρα που το σκέφτομαι κάτι είχε πάρει το μάτι μου σε ένα ντου στη τούμπα και ανάμεσα σε κάτι ούρουκ χάι νομίζω ότι είδα και τον Σάρουμαν, εκτός και αν έμπλεξα τους ηλικιωμένους, προβληματικούς, παππούδες ..
Pennie
Manito - Coffee & Food
Metaforce
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram