Ασχολούμαστε μόνο με τα γύρω και έχουμε χάσει τη μπάλα.. on Blog

...ένα διάγγελμα για το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και την ΑΕΚ

Φαίνεται ότι το πρόσφατο Podcast έξυσε αρκετές πληγές και βρέθηκαν κάποιοι να «μιλήσουν». Οπότε ας ξεκινήσουμε με τα βασικά και αυτονόητα. Ο χώρος αυτός και σε ότι αφορά το αθλητικό του περιεχόμενο ανήκει πρώτιστος το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο οπότε αν δεν ανήκετε εκεί,… και ειδικά εσείς που δεν είστε φίλαθλοι μιας άλλης ομάδας αλλά οπαδοί και μάλιστα με την κακή έννοια χρήσης του όρου,… γιατί κάθεστε το ακούτε?  Αν δε σας αρέσει αυτό που βλέπετε ή ακούτε πάντοτε λέγαμε,… αλλάξτε σταθμό.

Το ίδιο ισχύει και εδώ.

Επίσης δεν πρόκειται να ανταποκριθώ σε επιθέσεις και ανούσιες αψιμαχίες καθώς είναι αποτέλεσμα ότι ούτε καν το ακούσατε ολόκληρο ή αν το ακούσατε τότε απλά δεν το καταλάβατε. Δεν το «πιάσατε» παιδιά μου.

Δε θα κρίνω εγώ τι από τα δύο. Δε με ενδιαφέρει. Έχω ένα μικρόφωνο και καταγράφω τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου χωρίς να θίγω το φυσιολογικό και το νορμάλ. Για το paranormal είναι άλλο θέμα καθώς εκεί ανήκουν και οι «βολές» μου. Κλείνοντας την εισαγωγή αυτή και προτού πιάσω το κυρίως θέμα να αναφέρω ότι δεν έχω θέμα με κάποια συγκεκριμένη ομάδα μα με συγκεκριμένες διοικήσεις ομάδων (κάτι που θα έπρεπε να το έχουν θέμα πρωτιστος και οι ίδιοι οι οπαδοί τους αν το καταλάβαιναν) καθώς και με μερίδες οπαδών που παρόμοιοι τους υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Το μονοπώλιο του ανεγκέφαλου δεν το έχει κάποιος σύλλογος συγκεκριμένα μα δυστυχώς όλοι και σε όλα τα επίπεδα είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά και είναι αυτό που κατατρώει τον άμοιρο τον αθλητισμό, ανάμεσα φυσικά και σε άλλα πράγματα.

Οπότε,.. κολοκυθόπιτα.

Πάμε τώρα στο θέμα μας. Αυτό που όπως είπαμε κατατρώει πραγματικά τον άμοιρο τον αθλητισμό. Πότε θα φτάσει η μέρα που θα μιλάμε μόνο για μπάλα. Μπάλα με βούλες, μπάλα με σπυριά, έστω και μπαλάκι του τένις καθώς ακόμα και εκεί ακούγονται οπαδικά πλέον και θα πάψουμε να μιλάμε για UEFA και FIFA. Υπουργούς και υφυπουργούς. Κουμπαριλίκια ακόμα και στη μπάλα σε σχέση με την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας. Προέδρους ομάδων,.. Μελισανίδη, Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαββίδη και όλους τους υπολοίπους ουδενός εξαιρουμένου. Παράγοντες και παρατρεχάμενους τους που βρίσκουν βήμα και μιλάνε στα κανάλια ντροπιάζοντας κυρίως την ίδια τους την ομάδα και σε συνέχεια αυτού και την νοημοσύνη μας. Δυστυχώς όχι όλων μας καθώς υπάρχει το αγοραστικό κοινό τους. Το target group τους. Στόχος φυσικά του τελευταίου είναι η δημιουργία ανεγκέφαλων στρατών και αυτό είναι κάτι που το κάνουν με επιτυχία. Κάθε μέρα το πρώτο θέμα θα αφορά την διαιτησία, την ΕΠΟ, τα δικαστήρια και όχι το ποδόσφαιρο αυτό καθαυτό.

Απλά Συγχαρητήρια.

Συγχαρητήρια σε ΕΠΟ, πολιτικούς, δημοσιογράφους και όσους διαιωνίζουν αυτή την κατάσταση. Προφανώς δεν είστε όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Προφανώς και υπάρχουν αντιδράσεις σε κάθε χώρο για τα προαναφερθέντα τεκταινόμενα και μάλιστα δεν είναι λίγες. Αντιδράσεις που θέλουν το παιχνίδι που τόσο αγαπήσαμε πίσω όπως το ακριβώς το αγαπήσαμε. Οι μπηχτές μου φυσικά και δεν απευθύνονται σε σας. Επίσης δεν λέω ότι δεν πρέπει να πέσει πέλεκης τιμωρίας και ποινές εκεί που πρέπει. Φυσικά και πρέπει. Μα όχι εις βάρος του προϊόντος.

Όσοι όμως είστε υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια,.. απλά… συγχαρητήρια, καθώς εσείς έχετε καταφέρει να διώξετε την οικογένεια από τα γήπεδα, να απαξιώσετε το προϊόν, να ασχολούνται κάθε μέρα και λιγότεροι με τη βασίλισσα των σπορ, το ποδόσφαιρο αλλά και το μπάσκετ και άλλα αθλήματα που επηρεάζονται από .. καφριλίκια. Να ασχολούνται δυστυχώς καθημερινά και ακόμα λιγότερα παιδιά καθώς η μπάλα είναι παιχνίδι και όχι δικαστική διαμάχη.

Τρέχω με το τόπι πάνω – κάτω στα χώματα, σαβουριάζομαι, χτυπάω και σηκώνομαι και συνεχίζω με χαμόγελο στο στόμα. Ναι, προφανώς να αναφέρω ξανά ότι εφόσον έβλαψες το προϊόν πρέπει να τιμωρηθείς όποιος και αν είσαι. Μα η μπάλα είναι χαρά, διασκέδαση και εκτόνωση και όχι η αίθουσα του Άρειου Πάγου.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι ερασιτεχνικό εδώ και χρόνια. Ναι, η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι μπίζνα εδώ και πολλά χρόνια. Κάποτε υπήρχαν πρόεδροι που αγαπούσαν την ομάδα και την έβαζαν ποιο πάνω ακόμα και από το προσωπικό τους όφελος και εμείς οι ΑΕΚτζίδες το γνωρίζουμε φυσικά καλά αυτό. Το λες και αρρώστια, μα εμείς οι ΑΕΚτζίδες είμαστε γνωστοί άρρωστοι.

Πλέον όλα όμως όπως είπαμε είναι μπίζνα. Οπότε αδέρφια μου μην έχετε απαιτήσεις. Ή να πω καλύτερα, μην έχετε φρούδες απαιτήσεις. Αγαπάτε την ομάδα? Να είστε εκεί για αυτή. Όπως και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Με ενίσχυση του ερασιτέχνη σαν το μικρότερο οβολό που μπορείτε να δώσετε, καθώς από εμάς ζει. Να κάνετε κριτική μα καλοπροαίρετη και όχι να ισοπεδώνετε καταστάσεις. Να μη ξεχνάτε τι έχουμε περάσει. Το έχουμε νιώσει στο πετσί μας και έχουμε πει ποτέ ξανά. Να την αγαπάτε και στα καλά της και στα στραβά της. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Μη ξεχνάτε μάλιστα ότι ειδικά για εμάς πάντα ήταν όλα δύσκολα. Πάντα είχαμε απέναντι μας κυβερνήσεις και στρατόπεδα. Πάντα ήμασταν το εύκολο θύμα και για αυτό ότι έχουμε κερδίσει το έχουμε κερδίσει με την αξία μας και για αυτό και έχει και πραγματικά μεγαλύτερη αξία. Οπότε όποτε σας πνίγει η αδικία ή η κακομοιριά,.. χαλαρά.. μην ξεχνάτε ότι για κάποιους είμαστε το ΠΟΚ και τα έχουμε όλα στο τσεπάκι μας.. και βάλτε τα γέλια τώρα, ειδικά σε αυτό…

Τελειώνοντας, μη ξεχνάτε ποτέ.  Η  ομάδα μας έχει έμβλημα και όχι σήμα και τα χρώματα πρεσβεύουν πραγματικά κάτι και δεν είναι απλά για ομορφιά και αυτό είναι που πληγώνει από μόνο του πολλούς.

Pennie
Καράτε Πειραιάς
Καϊμάκι Γιώργος
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram