Ο οργασμός της μίρλας του μέσου ΑΕΚτζή και η βασική πορεία ως τώρα μα με κερασάκι ολίγη από δική μου μουρμούρα…on Blog

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με μία ακόμα αποτυχία στο κύπελο και η καινούργια (περιλαμβάνοντας και την Ευρώπη) άρχισε με θετικό αν και νωχελικό πρόσημο. Ας τα πιάσουμε όμως όλα από την αρχή. Μουρμουρώντας. Ας τα πιάσουμε ξεκινώντας με το ελλιπές ρόστερ (δεν περιλαμβάνω ακόμα τις φετινές προσθήκες) που ψάχνεις τον ηγέτη μέσα του και δεν τον βλέπεις ούτε με το κιάλι αλλά αντιθέτως βλέπεις κάποιους που τους έχουν ανάγει σε ηγέτες όπως και κάποιους που το παίζουν ή νομίζουν ότι το παίζουν ηγέτες...
Ας τα πιάσουμε όλα από την αρχή λοιπόν, εστιάζοντας στο τι βλέπει και τι θέλει να βλέπει ο μέσος οπαδός της ένωσης. Ξεκινώντας με μια ανασκόπηση στα πρόσφατα που αφορούν το μεταγραφικό από την ανάποδη και αρπάζοντας ειδικά την ευκαιρία με την περίπτωση του Πέτρου Μάνταλου και τους Άραβες, ας πιάσουμε την κλασσική πιπίλα του μέσου ΑΕΚτζή στα social media και όχι μόνο. Και ξεκινάω με τον Πετράν καθώς πιθανότατα είναι ο παίκτης που έχει φάει το περισσότερο θάψιμο από όλους στο ρόστερ μας τα τελευταία χρόνια.
Ο Πέτρος λοιπόν επέστρεψε από δύο χιαστούς. Φοβικά στην αρχή και αυτό είναι αλήθεια μα μιλάμε για όχι μία αλλά δύο επεμβάσεις. Δύο χιαστούς! Και ακούγαμε και γράφανε κυρίως. «Που πάμε ρε με τον Μάνταλο?» Όπου στη θέση του ονόματος μπαίνουν συνήθως και διάφορα άλλα κοσμητικά. Η κλασσική έκφραση – πιπίλα μάλιστα είναι «Μανταλομπακασέτες παλιότερα, Μανταλομπακάκιδες ποιο μετά». Ξεχνάμε μάλιστα εύκολα τι ήταν ο Πετράν για την χρονιά που πέρασε σε στατιστικά μαζί με τον Λιβάια.
...και στη πορεία σκάει πρόταση από τους Άραβες.
Τα λεφτά καλά και για την ομάδα αλλά και για τον παίκτη όπου δε πρέπει όπως είπαμε να ξεχνάμε ηλικία καθώς και τους δύο χιαστούς. Να μη ξεχνάμε όμως επαναλαμβάνω και την φετινή του εικόνα που ήταν από τις καλύτερες Έλληνα παίκτη στο πρωτάθλημα μας.
Και αρχίσαν τα όργανα. «Φεύγει ο Μάνταλος. Θα αποδυναμωθεί η ομάδα. Δεν θα βρεθεί αντάξιος αντικαταστάτης για να κάνει ότι αυτός».. και διάφορα άλλα τέτοια..
Και αποσύρετε τελευταία στιγμή η συμφωνία. Και αρχίσαμε πάλι.. «κάτι βρωμάει.. πάλι τα βόλεψε ο κάβουρας. Πάλι δε θα πάρουμε παίκτες» «πως θα πάμε μπροστά με Μάνταλο»… και άλλα πολλά… στο ενδιάμεσο έχουμε ήδη αρχίσει τα ψώνια μα ποιος το υπολογίζει αυτό όταν τον ενδιαφέρει η μουρμούρα και μόνο.
Τελικά αποφασίστε τι θέλετε.. να μείνει ή να φύγει? Τον κάναμε (εγώ προσωπικά όχι, όσο και αν τον συμπαθώ σαν παίκτη) ηγέτη της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Είναι? Αποδείχτηκε πως όχι στη συνολική του παρουσία. Ήθελε να είναι ηγέτης? Μπορεί να αντέξει ένας ποιοτικός, μα κατά διαστήματα καλός κατά τα άλλα, παίκτης στην πλάτη του το βάρος του ηγέτη που του φόρτωσαν? Προφανώς και όχι. Ειδικά σε μία ομάδα όπου από την ιστορία της έχουν περάσει από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες.
Και αν αναλύσουμε γενικά το όλο θέμα ας πιάσουμε και άλλες περιπτώσεις… Πάμε,…
«Ο Σιμόες πρόσφερε ότι πρόσφερε στην ομάδα και πρέπει να φύγει».. και όταν μπήκε στον πάγο ο Σιμόες,... «ο κάβουρας δεν πληρώνει και τα αξίζει κλπ κλπ», ... και ανανέωσε,... και πλέον ακούμε πάλι,... «με τον Σιμόες δε κάνουμε τίποτα»…
Είπαμε αποφασίστε τι θέλετε,...
Να πιάσουμε την περίπτωση του Γαλανόπουλου που είναι επίσης φρέσκια? Που γράφανε για ντροπές και ξεφτίλες και άλλα συναφή που δεν ανανεώνει του παιδιού ο κάβουρας? Και τώρα που ανανέωσε τσουπ! Πετάγονται κλασσικές φωνές ότι δεν ψωνίζουμε και τι θα κάνουμε με το κέντρο που έχουμε,... Αλήθεια, μήπως έχετε προσέξει πόσους έχουμε στο κέντρο αυτή τη στιγμή? Βασικά ναι, έναν αντι – Μάνταλο θα τον θέλαμε για δημιουργία όταν λείπει ο Π   έτρος ή για αντικαταστάτη του μιας και έχει φανεί ότι ο Πέτρος δεν είναι για φουλ 90 λεπτά. Μέχρι εκεί όμως.
Να πιάσουμε Λαμπρόπουλο?
Να πιάσουμε Μπακασέτα?
Το χειρότερο είναι ότι και τα μεν αλλά και τα δε ακούγονται από τους ίδιους οπαδούς. Μίρλα, μουρμούρα, γκρίνια, μπίρι-μπίρι…
Και πάμε στα χειρότερα όλων,... «ο πρόεδρος είναι κάβουρας». «Ο πρόεδρος δεν βάζει λεφτά στην ομάδα». «Να σηκωθεί να φύγει να γίνουμε πάλι σωστή ομάδα». «Μας έχει καταντήσει ομάδα Γ εθνικής». Και πολλά παρόμοια,... αν μη τι άλλο αυτός και αν έχει ακούσει ότι έχει ακούσει,... πολλές φορές όμως και δίκαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Και εδώ κάνω μια παύση και αναφορά για αυτό το θέμα προκειμένου να μη τα ισοπεδώνουμε όλα..
Και έχουμε και λέμε..
Θέλουμε τον Μέσι για μία σεζόν ή το πρότζεκτ όπως φτιάχνεται τώρα?
Χτίζουμε καινούργιο γήπεδο με μηδέν χρηματοδότηση από τράπεζες που θα παραμείνει καθαρό στην ομάδα, όπου και θα ξεκινήσει αγωνιστικά με το καλημέρα που θα μπει μέσα στο νέο χώρο χωρίς έξοδα παρά μόνο έσοδα?– check (Άσε δε που αμφιβάλω αν θα ήταν σε θέση να το ολοκληρώσει άλλος με τα εμπόδια που μπήκαν στο ενδιάμεσο και θα μέναμε εσαεί στο παγωμένο ΟΑΚΑ.)
Αγορά προπονητικού, κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων, ιατρικών, ξενοδοχειακών κλπ κλπ και δωρεά στην ΠΑΕ για χρήση? – check
Αγορά έξτρα στρεμμάτων για επέκταση του προπονητικού με επιπλέον γήπεδα, κτηριακές εγκαταστάσεις κλπ κλπ και δωρεά στη ΠΑΕ για χρήση? - check 
Κατασκευή γραφείων? – check
Δωρεά και ανακατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων που του ανήκαν προς την ερασιτεχνική? – check
Σταματάω να μετράω εδώ καθώς αν τα βάλουμε κάτω είναι πολλά ακόμα,...
Αλλά είναι κάβουρας γιατί δεν βάζει λεφτά στην ομάδα. Γιατί είναι απλά διαχειριστής. Γιατί έχουμε φτωχό ρόστερ που βασίζεται αποκλειστικά στα έσοδα – έξοδα της ΠΑΕ,... γιατί, γιατί, γιατί,...
Ούπς, συγνώμη μα φέτος είχαμε και από αυτά. Με μέτρο είναι αλήθεια μα τα ψώνια μας τα κάναμε και ενισχυθήκαμε και για πρώτη φορά η ομάδα δείχνει σχεδόν πλήρης. Αυτό δείχνει αλλαγή νοοτροπίας από τον Τίγρη και εμπιστοσύνη στον Ίβιτς του οποίου φαίνεται σταδιακά το έργο του. Αυτό αρκεί να μας βγουν φυσικά ότι πήραμε και μόνο αν το δεχτούμε σαν το πρώτο βήμα πριν την είσοδο στην Αγιά Σοφιά καθώς φυσικά και θέλουμε επιπλέον ενίσχυση. Θεωρώ ότι τον Ιανουάριο θα δούμε επιπλέον βήματα και του χρόνου το καλοκαίρι θα δούμε ένα πραγματικά σχηματισμένο ρόστερ που θα θυμίζει την ΑΕΚ που όλοι θέλουμε.
Πάμε πάλι να δούμε τα πράγματα ως έχουν.
Σκέφτηκε και έβαλε ποτέ κανείς κάτω, από όλους αυτούς που γκρινιάζουν και λένε ασταμάτητα το κοντό και το μακρύ τους, να δει πόσα είναι τα έξοδα σε σχέση με τα έσοδα? Πόσα κοστίζουν κάθε χρόνο ενοίκια, τρέχοντα έξοδα και μη βάλω μέσα προστύμματα από τους ανεγκέφαλους όπως και ποινές κεκλισμένων που ουσιαστικά είναι διαφυγόντα κέρδη που συνεπάγετε σε έλλειψη εσόδων στο ταμείο της ομάδας.. Αλήθεια εκείνο το «παλικάρι» που πήγε να κάψει ζωντανούς κάποιους στις κερκίδες μας το έπιασαν ποτέ?  Και μη μιλήσουμε για τα πολλά λεφτά του τσουλού καθώς η απόφαση να πάνε στο γήπεδο είναι πραγματικό μελλοντικό κέρδος από τραπεζικά χρωστούμενα και δάνεια που ευτυχώς έτσι δεν θα έρθουν ποτέ. Επίσης από τις φετινές πωλήσεις ήρθαν και οι καλές φετινές κινήσεις.
Οπότε να τελειώνει με το γήπεδο ο κάβουρας και να αναλάβει άλλος, ε?
Οκ.. μαζί σας.. μας έκανε επαγγελματική ομάδα πρότυπο, με εγκαταστάσεις κλπ αλλά μας γείωσε αγωνιστικά (ξεχνάμε φυσικά ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελο με την επιστροφή από την Γ όπως και μια πολλή καλή πορεία στο Europa λες και οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα μπορούσε να το πετύχει αυτό όπως εμείς μετά από επιστροφή από τα χωράφια, βλέπετε κλασσικό παράδειγμα τον Άρη),… οπότε αφού μας γείωσε αγωνιστικά,… να φύγει.
Αλλά όχι έτσι, να βρει φυσικά και κάποιον ζάμπλουτο να μας αγοράσει,... είναι υποχρεωμένος μάλιστα σύμφωνα με πολλούς,...  να, τόσο απλά,… θα βγω κι εγώ στο μπαλκόνι να φωνάξω και αν περνάει κανένας από κάτω και φιλοτιμηθεί να έρθει και να μας πάρει..
Εγώ προσωπικά λεφτά δεν έχω. Εσείς που με ακούτε και με διαβάζετε έχετε? Ειδικά αυτοί που ζουν και αναπνέουν με τη μίρλα στο στόμα έχουν? Αλλά το μνημονικό μας είναι σαν των ψαριών,... ξεχνάμε εύκολα που ήμασταν και πόσο εύκολα μπορείς να επιστρέψεις εκεί αν δε προσέξεις.
Ρε πάμε καλά?
Μέχρι τώρα θεωρούσα ότι ο μέσος ΑΕΚτζής οπαδός είχε και σωστή μόρφωση και iq αν μη τι άλλο μέσου όρου τουλάχιστον,... πλέον αμφιβάλλω,…
Και αμφιβάλλω όχι από το σύνολο που μας απαρτίζει αλλά από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αλωνίζουν στα social media και στα ερτζιανά αποσκοπώντας σε κάτι που μόνο αυτοί ξέρουν. Ένα μεγάλο ποσοστό φυσικά ανήκει σε αντίπαλες ομάδες (ονόματα δεν λέμε), το οποίο προφανώς ζει και πληρώνετε για να παρασύρει τον μέσο οπαδό στην τρέλα της στιγμής του, προκειμένου να πει κι εκείνος το παράπονο του. Ένα παράπονο που συνήθως καταλήγει στην πλήρη απαξίωση.
Φυσικά σε αυτό βοηθούν και τα διάφορα ρεπορτάζ του χώρου μας, που προκειμένου να πιάσουν τα «κλικ» τους, βγάζουν στη φόρα τα εσώψυχα της ομάδας, σε βαθμό που δεν το κάνει κανένας από τους αντιπάλους μας.
Γιατί βρε παιδιά?
Γιατί πρέπει να μαθαίνουμε μέχρι και τι κάλτσες φόρεσε για παράδειγμα ο Βράνιες πριν πάει στα μπουζούκια? Για να έχουμε να λέμε και μπίρι – μπίρι και δώσε και άλλη μίρλα?
Και πιάνοντας στο στόμα τις μεγάλες ομάδες…
Γιατί ο Ολυμπιακός δε το κάνει? Όχι. Το τι γίνεται στα αποδυτήρια δεν βγαίνει προς τα έξω στο βαθμό που βγαίνει σε εμάς. Εκεί βέβαια όμως έχουν ανάγει την γραφικότητα σε άλλο επίπεδο με τις ανακοινώσεις τους, κάτι που ευτυχώς σε αυτό τουλάχιστον εμείς πάμε καλά με τον άψογο σε όλα κύριο Ανδρέα Δημάτο και είμαστε σε σωστό δρόμο αν και έχει ακουστεί και ακούγετε μίρλα ενίοτε και για αυτό,...
Γιατί ο Παναθηναϊκός  δε το κάνει? Αν εξαιρέσεις τα οικονομικά και βολές από συγκεκριμένους για συγκεκριμένα θέματα,... όχι. Υπάρχει βέβαια και εκεί μίρλα αλλά άλλου επιπέδου. Αυτοί δικαίως το έχουν πετύχει μόνοι τους στη εκεί ΠΑΕ. Αποκορύφωση όλων να ανακαλύψουν, ευτυχώς νωρίς για αυτούς, την δική τους περίπτωση προφέσορα φέτος μπας και προλάβουν και σώσουν την χρονιά τους έτσι στραβά που την ξεκίνησαν.
Να πιάσω και τους νεόπλουτους για να μην λένε? Μπα.. αυτοί δεν καταλαβαίνουν και χορταίνουν με αναρτήσεις στα social media καθώς πιστεύουν ότι και να τους πασάρουν.
Που μας κατατάσσει λοιπόν εμάς το όλο αυτό σκηνικό?
Στο ότι ο πρόεδρος είναι κάβουρας, δεν βάζει λεφτά (άσχετα των εκατομμυρίων που έχει χώσει στη ΠΑΕ καθώς αυτά δεν μετράνε προφανώς) καθώς κινούμαστε με τη φιλοσοφία των ξένων κλαμπ και έσοδα – έξοδα (τα οικονομικά στοιχεία μας για όσους θέλουν και εξακρίβωση είναι αναρτημένα στο site της ομάδας) προκειμένου να μην φεσωθούμε και βρεθούμε πάλι από κάτω,... Δεν κοιτάμε φυσικά τους γείτονες,...
Ο ένας βάζει και βάζει και βάζει από την τσέπη του και τρέχει και δε φτάνει με το financial fair play, αν και του κάναμε το πρόσφατο δωράκι και παίζει να στρώσει σταδιακά,… αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζει να βάζει και να βάζει και κάποια στιγμή απλά θα θέλει να φύγει,… και να τα πάρει πίσω,... εκεί να τους δούμε τι θα λένε,...
Ο άλλος που βγάζει πουλώντας και πουλώντας και πουλώντας και ρίχνοντας μεν κάποια από αυτά στην ομάδα και σε παίκτες αλλά τα υπόλοιπα στη τσέπη του που είναι και φαρδιά,… Και δε λογαριάζουμε τα φέσια της ομάδας του και τι πραγματικά του ανήκει, όπως και τι πραγματικά χρωστάει σαν ΠΑΕ. Βέβαια αυτός αυτά τα παραπάνω που βάζει τα βάζει στην ομάδα όπως είπαμε και αυτά φαίνονται στο αγωνιστικό κομμάτι. Συγχωρέσατε με αν θέλω να έχω το δικό μου γήπεδο όπως κάθε υγιής ομάδα και αργότερα τους τίτλους, παρά να γίνω ψυχοπαθής κολλημένος με το να πάρω πρωτάθλημα, και μετά και άλλο πρωτάθλημα, και άλλο πρωτάθλημα,... όλοι εμείς και μόνοι σας κλπ κλπ.. έλεος,... αρρώστια,… ΑΥΤΟ, δεν ήταν ΠΟΤΕ η ΑΕΚ!
Τέλος να πιάσουμε τον ανέκαθεν πραγματικό μας αντίπαλο, καθώς μόνο αυτός θεωρούνταν τις παλιές καλές εποχές και Before εικοσαετής παράγκας, ο πραγματικός μας αντίπαλος, που χαροπάλευε από τότε που πέσαμε κι εμείς στην Γ και αν ίσως το είχαν κάνει τότε θα είχαν ξεχρεώσει και αυτοί αλλά για κάποιο λόγο προτίμησαν να συνεχίσουν να χαροπαλεύουν (εκεί και αν έχουν βγει βρώμες στην πιάτσα για παράξενες κολεγιές) και μόλις φέτος δείχνει μετά από μια συνεχόμενη σφιχτή οικονομική πολιτική να θέλουν να δείξουν κάτι ή τουλάχιστον ήθελαν μέχρι που τους έκατσε και ο δικός τους προφέσορας όπως προανέφερα. Αυτοί όμως έβγαλαν όπως είπαμε τα μάτια τους μόνοι τους. Και μέχρι στιγμής τελικά το makeover για να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα φέτος δεν φαίνεται να τους βγαίνει. Αρχή είναι όμως ακόμα. Το προλάβανε νωρίς. Θα δείξει,…

Συνεχίζοντας από εκεί που είχα μείνει θα ξεκινήσω ως εξής. Εμείς δε βγάλαμε τα ματάκια μας μόνοι μας.
Εμάς δε μας χάρισαν ποτέ τίποτα. Εμάς ειδικά μας κλέψανε και από τότε ξεκίνησε η κατρακύλα. Και παρόλα αυτά είμαστε στον δρόμο της επιστροφής. Και ξεχρεώσαμε, και δώσαμε και παραπάνω μάλιστα από όσα χρωστούσαμε πραγματικά, μα αυτά δεν τα κοιτάνε οι άλλοι, αυτοί ντε, που αρέσκονται στις αηδίες των φερέφωνων που παπαγαλίζουν.  Και στα τελευταία τέσσερα χρόνια μετράμε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελο, συνεχής παρουσία σε τελικό κυπέλου και τέλος μια καλή ευρωπαϊκή πορεία (ά ρε Μασούντ,…)
Και σε αυτά τα πρόσφατε έτη ο τρέχων ανταγωνισμός είναι ο ένας με τα τρελά λεφτά που τρέχουν από τα μπατζάκια, αλλά μόλις μετά από χρόνια ένα πρωτάθλημα, ανυπαρξία στο κύπελο και με μπόλικες φάπες από μας στο συγκεκριμένο θεσμό και μη πιάσουμε και το φετινό κύπελο,... εδώ ανοίγει μια παρένθεση για το πως κατέληξε το κύπελο μετά από χίλιες δύο αναβολές όπου μέχρι και στο γρασίδι είχαν βρει κορονοϊό,... κατέληξε όμως εκεί που κατέληξε. Με την ομάδα που είχε πάρει επάξια για να λέμε τελικά την αλήθεια, φέτος το πρωτάθλημα, να κατεβαίνει μισή και παρόλα αυτά να μας το παίρνει. Λογικό καθώς και εμείς επίσης δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Γιατί αυτό που ήταν στο γήπεδο ήταν απλά ένα σκορποχώρι από παίκτες που ζητάνε μα δεν προσφέρουν. Είδε κανένας κάνα Ολιβέιρα? Κανέναν Λιβάια? Ανύπαρκτοι! Και όχι μόνο αυτοί,... μόνο οι Τσιντώτας και Σιμόες παρουσίασαν μια σωστή εικόνα. You know, Σιμόες... αυτός που γκρινιάζουμε γιατί τον κρατήσαμε τελικά. Οι δύο κορυφαίοι μας μπροστά σε αγώνα που καίει απλά δεν υπήρχαν για μία ακόμα φορά,... λεφτά όμως για να ανανεώσουν θέλουν τα διπλά. Ο Πετράν επίσης προφανώς το μυαλό του το είχε ακόμα κανείς δε ξέρει που, για να μη πω τίποτα παραπάνω μιας και όπως προανέφερα τον συμπαθώ. Αυτόν ως ένα βαθμό τον καταλαβαίνω μεν μετά τα τελευταία γεγονότα, μα δεν παίρνεις και λίγα ρε φίλε για αυτά που προσφέρεις,... έλεος,...
Και μη μιλήσει κανένας για ελλείψεις στην ομάδα τύπου Βράνιες και Μπάρκα,... οι άλλοι είχαν πραγματικές ελλείψεις,... να τα λέμε είπαμε όλα με το όνομα τους,...
Κλείνοντας το πακέτο κύπελο ας πιάσουμε και τα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν και ξεκινώντας από το πρώτο ευρωπαϊκό ματσάκι με Σάιντ Γκάλεν και το οποίο θεωρούνταν από πολλούς ως «πάρτε το ή μη γυρίσετε πίσω»,… η εικόνα και εκεί στο πρώτο ημίχρονο ήταν τουλάχιστον οικτρή. Μια ομάδα πελαγωμένη όπως και στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος που παίχτηκε. Ας δούμε όμως και τι είχαμε απέναντι μας. Είχαμε άσχημες συνθήκες κάτω από βροχή που δεν βοήθησαν καθόλου να παιχτεί μπάλα και είχαμε και μια νεαρή ηλικιακά  και καλή στην ουσία και ας λέγανε ότι θέλανε οι άλλοι, ομάδα που αποτελούνταν από τρεχαντήρια και που ουσιαστικά όμως μόνο αυτό έκαναν. Με εξαίρεση το παραλίγο αυτογκόλ του Ινσούα και την βλακεία του Ντιμιτρό (φάσεις που μεσουράνησε και πάλι ο Τσιντώτας), κάποια στιγμή χαλάρωσα και συνέχισα τη μπύρα μου λέγοντας από μέσα μου,… «και πέντε ώρες να παίζουμε με αυτούς, γκολ δε θα φάμε»
Και το πρώτο ημίχρονο κύλισε έτσι. Χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο και από μας. Και στο δεύτερο η εικόνα μας βελτιώθηκε. Λίγες παραπάνω φάσεις και το πέναλτι και πάμε για τα πλέι-οφ όπως όφειλαν να κάνουν. Τι είδαμε όμως συνολικά? Είδαμε ότι από φυσική κατάσταση τα πράγματα στρώνουν καθώς η ομάδα έτρεχε μέχρι τέλους στο δεύτερο μισό. Είδαμε ότι ο Τσιγκρίνσκι είναι ή πολλή κουρασμένος λόγο ηλικίας από την προετοιμασία ή απλά δεν τραβάει πλέον άλλο. Είδαμε ότι MVP και πάλι ήταν ο Τσιντώτας (και δεν είναι καλό MVP σου να είναι το τέρμα σου) και με μικρή διαφορά ο Σιμόες που ίδρωσε την φανέλα και πάλι, μαζί επίσης και τον Βασιλαντωνόπουλο. Είδαμε ένα Μάνταλο που προσπαθούσε να δημιουργήσει και σε κάποιες φάσεις του βγήκαν σωστά οι ενέργειες. Είδαμε έναν ανύπαρκτο στην ουσία και πάλι Λιβάια, εξαφανισμένο στον κόσμο του και σκιά του περσινού εαυτού του. Έναν λίγο καλύτερο Ολιβέιρα που τον σώζει για επιπλέον κριτική το κερδισμένο πέναλτι και ας το έχασε με την πρώτη. Είδαμε τέλος καλές εμφανίσεις γενικά από τους καινούργιους και ειδικά τον Γκαρσία που δείχνει και πολύ γρήγορος και πολύ δυναμικός. Αυτός λογικά θα μας βγει λύρα χρυσή. Εν κατακλείδι η ομάδα έκανε τελικά το χρέος της παρόλη την άσχημη εικόνα και πάμε για τα δύσκολα τώρα,… Στη συνέχεια όμως και στην επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα είδαμε στο καπάκι το παιχνίδι με τη Λαμία. Παιχνίδι από αυτά που τα παλιά τα χρόνια θα παίρναμε στα σβηστά που λέμε,… ε λοιπόν κάτι καλύτερο είδαμε και μάλιστα με διαφορά. Το σχήμα διαφορετικό, ευκαιρίες στους νέους και στα νέα παιδιά. Μου άρεσε ο Μαχαίρας και έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον από το παλικάρι και μου άρεσαν συνολικά όλοι οι καινούργιοι.. η ομάδα δείχνει να δένει τους καινούργιους με τους παλιούς και ο Μάσιμο να δικαιώνεται για τις επιλογές του. Είναι κριτήριο η Λαμία για συμπεράσματα πραγματικά? Ουσιαστικά όχι, μα η συνολική εικόνα συνεχίζει προς το καλύτερο και η νίκη σίγουρα δημιούργησε και μια ανεβασμένη ψυχολογία για το ματς στη συνέχεια με τους Γερμανούς. Στα γενικά συμπεράσματα κρατάμε ότι φαίνεται το νέο αίμα στην ομάδα να την τονώνει προς το θετικό και με δύο ακόμα ουσιαστικές προσθήκες θα μπορούσαμε να πούμε πλέον θα γινόμασταν πραγματικά ανταγωνιστικοί. Αυτά εν τέλει ακολούθησαν αργότερα μα όχι και πολλή αργότερα.
Και επιστροφή στα άλλα που λέμε,…
Συνεχίζοντας ότι λέγαμε πριν για τον ανταγωνισμό, να δούμε τέλος και τον άλλο μεγάλο αντίπαλο όπως κατέληξε για κάποιο λόγο να θεωρείτε τα τελευταία χρόνια, με μόλις ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελα από όπου το ένα μόνο είναι πραγματικό καθώς όλοι θυμόμαστε τα άλλα δύο πως ήρθαν. Βέβαια σύμφωνα με αυτούς έχουν πάρει σε τρία χρόνια τρία ντάμπλ, δύο τσουλού και ένα διαγαλαξιακό,... στον Σείριο,…
Και στα δικά μας. Είμαστε ΑΕΚ και έχουμε μάθει σε μια ομάδα που παίζει επίθεση. Που κυνηγάει το καλύτερο και ας μην της έρχεται πάντα, οπότε ΔΕΝ είμαστε μαθημένοι στη μετριότητα. Μπορούμε να ξεχάσουμε Την εποχή Μπάρλου που φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ? Μπορούμε να ξεχάσουμε εύκολα την τριετία 1992 – 94 ή τη σεζόν 1995 – 96 και το διαστημικό ποδόσφαιρο που παίζαμε τότε και ας μην πήραμε το πρωτάθλημα? Αυτό για το οποίο μας παραδέχτηκαν όλοι οι αντίπαλοι μας?
Αλλά αντιθέτως αυτό που διανύουμε αυτή τη περίοδο είναι μια αγωνιστική μετριότητα σε σχέση με το παρελθόν μας. Εμφανισιακά λοιπόν έχουμε έναν πρόεδρο που μοιάζει ή έμοιαζε καλύτερα να λέμε, να έχει εγκαταλείψει την ομάδα στη μοίρα της. Ισχύει ή τουλάχιστον ίσχυε καθώς με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου είδαμε για πρώτη χρονιά πραγματική ενίσχυση στην ομάδα. Ξέρει όμως κανένας τι κρύβεται από πίσω? Φέτος κάναμε πωλήσεις και βγάλαμε καλά λεφτά από εκεί. Μπορούμε όμως να δώσουμε όσα δίνει ο Ολυμπιακός τη στιγμή που από όσο φαίνεται οι πωλήσεις πάνε για να καλύψουν τη χασούρα του κορονοϊού? Να βάλει το χέρι στη τσέπη ο κάβουρας λέμε και καλά το λέμε μα δεν είναι η δική μας τσέπη και ποτέ δεν μας έταξε λαγούς με πετραχήλια και όσο δεν υπάρχει κανένας άλλος να το κάνει με αυτή τη κατάσταση θα πορευόμαστε. Βέβαια το κράξιμο ενίοτε βοηθά να σπρώχνονται καταστάσεις πιο γρήγορα όπως έχει δείξει και η ιστορία.
Να κοιτάμε όμως το δάσος και όχι μόνο το δέντρο. Να βλέπουμε και τι χτίζεται τα τελευταία χρόνια, εις βάρος είναι αλήθεια μιας καλύτερης αγωνιστικής εικόνας, που προκύπτει αφενός μεν από το χαμηλότερο budget σε σχέση με τον ανταγωνισμό αφετέρου δε σε λάθη της διοίκησης που σε πολλά θέματα θυμίζει παλαιότερες εποχές. Ποδόσφαιρο δεκαετίας 80 και 90 όπως λέμε.
Και είναι αυτό καλό?
Φυσικά και όχι και το είδαμε και το πληρώσαμε εξίσου πολλές φορές, καθώς μας έβλαψαν και ακόμα μας βλάπτουν και από οικονομικής άποψης. Άκυροι προπονητές,... άκυροι παίκτες,... άκυρος σχεδιασμός,...  Το νιώσαμε για μια ακόμα φορά με έναν χαμένο τελικό κυπέλου,... ακόμα έναν δηλαδή. Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ ως το νούμερο τέσσερα,… αποτέλεσμα συσσωρευμένων λαθών μιας οικτρής χρονιάς. Μη ξεχνάμε όμως και τον αντίποδα ότι ήμασταν για πέμπτη συνεχόμενη φορά σε τελικό κυπέλου και ας πήραμε τελικά μόνο το ένα,...
Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε μια ακόμα καταστροφική χρονιά. Χειρότερη μάλιστα από την προηγούμενη και για μια ακόμα φορά στην τρίτη θέση και με μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία από τον πρώτο. Με το φετινό πρωτάθλημα να ξεκινά με εμάς να κλείνουμε με τον χειρότερο τρόπο το περσινό. Με παίκτες φαντάσματα. Άλλα πραγματικά και άλλα του παλιού – καλού εαυτού τους που όμως πλέον δεν επαρκεί. Η περσινή χρονιά έκλεισε με ένα ρόστερ κυριολεκτικά προβληματικό και από μέτριας έως χαμηλής ποιότητας παίκτες και ορισμένους από αυτούς μάλιστα υπερεκτιμημένους. Από μετριότητες όπως είναι η σωστή έκφραση καθώς μιλάμε για ΑΕΚ και όχι για την κάτω ραχούλα και με ελάχιστους να νοιάζονται για την ομάδα. Με λίγους ποιοτικούς πραγματικά παίκτες που όμως οι περισσότεροι από αυτούς να παίζουν μόνο για την πάρτη τους,... και αυτοί όταν παίζουν. Όμως σε αυτό όπως προανέφερα δεν βάζουν μυαλό και πολλοί από εμάς που τους ανάγουμε σε υψηλότερο ποιοτικό επίπεδο από ότι είναι σε θέση να προσφέρουν πραγματικά. Τους κάνουμε κορνίζα και τους θεοποιούμε ξεχνώντας ποιες προσωπικότητες έχουν περάσει από την ομάδα μας. Αυτό, ΔΕΝ μπορεί να είναι το ρόστερ που θα μπει μέσα στην Αγιά Σοφιά.
Και έτσι με αυτά και με αυτά καταλήγουμε στον Ίλια και τις κινήσεις του από τότε που ήρθε στην ΠΑΕ. Η ποιο σοφή πραγματικά ενέργεια του τίγρη τα τελευταία χρόνια όσο αφορά την ομάδα ήταν η ένταξη του Ίβιτς στο δυναμικό μας. Οι μεταγραφικές κινήσεις φέτος είναι ή τουλάχιστον δείχνουν όλες μέχρι τώρα στοχευμένες. Μέχρι και την τελευταία κυριολεκτικά μέρα των μεταγραφών, για να μην πούμε ώρα. Πλέον είδαμε ένα σταδιακό και ορθολογικό ξεσκαρτάρισμα, με σωστές συνάμα προσθήκες. Προσθήκες που ορισμένες της είδαμε κατευθείαν και στο έργο. Ρε παιδιά ειλικρινά τώρα, πότε είχαμε δει τελευταίο φορά πραγματικό εξτρέμ στην ομάδα? Και τώρα έχουμε δύο! Να αποδώσουν είναι και το θέμα μας όμως. Επιπλέον σε όλα αυτά να πούμε ότι βλέπουμε επίσης την χρονιά μας να ξεκινά μετά από καιρό με έναν πραγματικό προπονητή και αυτό δείχνει ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι πλέον και δρομολογούνται οι καταστάσεις όπως πρέπει. Οι σωστές βάσεις δείχνουν να έχουν ήδη μπει. Λίγες προσθήκες ακόμα συντηρητικές τον Ιανουάριο στις ελλείψεις που όλοι γνωρίζουμε (δύο μπακ και έναν αντιμάνταλο δηλαδή) και πάμε στην συνέχεια να παρακολουθήσουμε τον δρόμο μας και στη πορεία να δούμε πως θα ανοίξει η καλοκαιρινή σεζόν στις μεταγραφές και τι αγορές θα χρειαστούν για την Αγιά Σοφιά.
Αναλογιζόμαστε λοιπόν πλέον όλα τα λάθη του παρελθόντος, όμως να ΒΛΕΠΟΥΜΕ είπαμε και το τι χτίζεται ταυτόχρονα και δεν αναφέρομαι μόνο στο γήπεδο μα σε όλους τους τομείς. Ας πιάσουμε την ΑΕΚ στο σύνολο της. Την καλή και συνεχή δουλειά και πρόοδο στο μπάσκετ πάνω από όλα για να μη ξεχνιόμαστε (και ας μην ξεκινήσαμε καλά φέτος) και να κλείσουμε το επαγγελματικό κομμάτι, μα κυρίως να δούμε τη πρόοδο στο ερασιτεχνικό κομμάτι που τόσα χρόνια επίσης υστερούσαμε σε σχέση με τους άλλους. Όπως τα καινούργια τμήματα που δημιουργούνται, αλλά και στη άψογη δουλειά στο χάντμπολ, το πόλο που το μαθαίνουμε σαν ΑΕΚ τώρα, μα και σε όλα γενικά τα τμήματα μας όπως αυτά προχωρούν και αναπτύσσονται.
Και να περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά.
Καθώς η ΠΑΕ δεν είναι εκτός και από τα υπόλοιπα και παντού βάζει το χέρι του ο τίγρης.
Και αφού τέλος ολοκληρωθεί και το γηπεδικό, κάτι που δεν αργεί πλέον και εδώ αναφέρομαι προφανώς στα της ΠΑΕ και τα πράγματα δεν αλλάξουν προς το καλύτερο και στο αγωνιστικό, (παρότι τα έχουμε ήδη δει να αλλάζουν) τότε να φωνάξουμε και να γκρινιάσουμε και να βρίσουμε και ότι άλλο θέλουμε.
Μαζί και εγώ.
Ως τότε όμως αγαπάμε την ομάδα μας με τα καλά της και τα στραβά της. Και η ομάδα είναι υπεράνω προσώπων.
Και για όλους τους γκρινιάρηδες που δεν το έχουν κάνει ακόμα,… παιδιά, αν δεν έχετε πάρει κάρτα φίλου,... κάντε το. 10 ευρώ είναι μόνο, τρία καφεδάκια μόνο, αλλά από αυτό ζει η Μάνα ΑΕΚ. Δεν το κάνετε για τον Μελισσανίδη. Από αυτό ενισχύονται πραγματικά τα ερασιτεχνικά μας!
Το συγκεκριμένο Podcast το ετοίμαζα πριν τα ματς με ΠΑΟΚ, Μπράγκα και ΠΑΣ και ΛΕΣΤΕΡ. Δεν αλλάζω τίποτα φυσικά από όσα προανέφερα, μα έχω να προσθέσω το εξής,… είχαμε γενικά απουσίες και μάλιστα πολλές και εδώ χρειάζεται συζήτηση κανονικά σχετικά όχι με τον προπονητή μα με τους γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, ιατρικό τιμ της ομάδας και όποιους άλλους είναι υπεύθυνοι ουσιαστικά για την ενδυνάμωση της ομάδας. Τώρα φυσικά μη ξεχνάμε και ότι όντως μπορεί τα πόδια να είναι ακόμα βαρίδια και σε δύο μήνες η ομάδα να πετάει. Να το δούμε και αυτό. Επίσης να αναφέρω ως σοφή κίνηση και με κοχόνες του Μάσιμο να κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον Λιβάια που τελικά ως τώρα όμως συνεχίζει και δείχνει αμετανόητος. Αλλά και μετά από αυτό φουλ πάλι μίρλα και εσωστρέφεια. Λένε ότι μεταξύ τους τα βρήκανε αλλά εμείς ξέρουμε καλύτερα όπως πάντα. Εμείς είμαστε προπονητές, οικονομολόγοι, γιατροί, μηχανολόγοι, εργολάβοι,.. τα πάντα όλα. Οπότε πλέον μίρλα και για τον κόουτς? Και ρωτάω εγώ, είναι αυτή η περσινή ΑΕΚ? Αν σκεφτόμασταν ότι αυτό που βλέπαμε ήταν όλο κι όλο το υπάρχον ρόστερ μας τότε ναι, θα ήταν πίκρα μεγάλη, μα δεν είναι. Φυσικά δεν είναι καθώς έχουν γίνει επιτέλους και ξεσκαρτάρισμα αλλά και προσθήκες παντού και οι οποίες πρέπει επίσης να ενσωματωθούν. Μήπως είδαμε πόσοι συνολικά έλειπαν μέχρι και το ματς με τη ΛΕΣΤΕΡ? Όπου παρεμπιπτόντως η εικόνα μας ήταν αξιοπρεπέστατη. Τώρα ουσιαστικά ξεκινάει η χρονιά του Καρέρα. Έχουν ενσωματωθεί οι καινούργιες προσθήκες που καλά – καλά δεν γνωρίζουν τα ονόματα των συμπαικτών τους ακόμα? Θυμηθείτε λίγο το κράξιμο που έτρωγε ο Μαρτίνς από τους δικούς τους «οπαδούς» και καλά του Ολυμπιακού την πρώτη του χρονιά και ειδικά στο πρώτο μισό της χρονιάς και πως τελικά παραμένοντας πέρασε τη δική του εικόνα και τους έκανε ομάδα. Καταστροφολογία και εδώ σε όλο της το μεγαλείο. Και εμένα δε μου αρέσει η τωρινή εικόνα ΑΝ και βλέπουμε βελτίωση σταδιακή, μα αφήστε τον κόουτς να ολοκληρώσει μια κανονική χρονιά και την άνοιξη βλέπουμε. Παρέλαβε ένα συνονθύλευμα, μας έστρωσε και φάνηκε στα πλέι οφ. Πιστεύω προσωπικά ότι το κατέχει και μπορεί. Ειδικά στο ματς με τη Λέστερ η ομάδα έδειξε να το παλεύει απέναντι σε μία από τις καλύτερες της Πρέμιερ Λίγκ. Προσωπικά δεν εθελοτυφλούσα ότι θα μπορούσαμε κάτι παραπάνω από ισοπαλία με τους Άγγλους και η εικόνα μας έδειξε ότι μπορούσαμε να το πετύχουμε.
Ολοκληρώνοντας να πω λίγα λόγια και για την μίρλα από πολλούς ακόμα και για τα κέρινα ομοιώματα, όπως για παράδειγμα για το κέρινο ομοίωμα του Θείου Λουκά με το τσιγάρο στο χέρι και όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν σχετικά με αυτό. Για τους συγκεκριμένους ένα έχω να πω. Δεν ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ λίγο? Σαν να έχουμε ξεφύγει μου φαίνεται με τα Politically Correct τον τελευταίο καιρό! Μήπως να αλλάξουμε την ιστορία και την προσωπικότητα κάποιου που δεν είναι εν ζωή επειδή έτσι βολεύει κάποιους? Αν θέλετε να δείτε Politically Correct σε όλο του το μεγαλείο δείτε Netflix καλύτερα και αφήστε την ΑΕΚ εκεί που είναι με την ιστορία της.
Pennie
Καράτε Πειραιάς
Καϊμάκι Γιώργος
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram