Κατσικάκι το παραδοσιακό της Γ, για να μην ξεχνάμε.

Pre-game:

Τον Μάιο του 2013 υπογράφηκε από τον κ. Ανδρέα Δημητρέλο το περίφημο χαρτί προς τη Football League με το οποίο δηλώνονταν η αδυναμία συμμετοχής της Ένωσης στο προσεχές πρωτάθλημα και όπως αναμένονταν η συμμετοχή της στην κατώτερη κατηγορία. Για να μην ξεχνάμε...

Προετοιμασία:

Πάμε παραδοσιακά. Έλεγα για αρνάκι στην αρχή μα μη το παρακάνουμε με το λίπος. Οπότε πάμε δυνατά και απλά σε έκδοση κατσίκι. Ετοιμάζουμε για αρχή τις πατάτες. Εδώ έχω μια διαδικασία απλή μα που στρώνει την γεύση ομαλά κατά το ψήσιμο. Πρώτα βάζουμε μέσα στο ταψί ένα ποτήρι νερό, λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη και δύο στυμμένα λεμόνια. Ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις πατάτες (εγώ προσωπικά προτιμώ να τις κόβω σε μικρά πατατάκια για ποιο γρήγορο ψήσιμο) και τις βάζουμε στο ταψί. Με τα χέρια μας τις ανακατεύουμε έτσι ώστε το υλικό μας να ανακατευτεί καλά με τις πατάτες. Αν θέλουμε προσθέτουμε και έναν κύβο ζωμού λαχανικών έτσι και δεν έχουμε σπιτικό ζωμό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κατσικάκι (αν θέλουμε κατά το πλύσιμο νωρίτερα αφαιρούμε τα πολλά μπόλια για να είναι όσο ποιο καθαρό γίνεται) και το ανακατεύουμε κι αυτό μέσα στο υλικό μας. Βασικά αυτό είναι.

Ψήσιμο:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας σε δυνατή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε το ταψί με το κατσικάκι και ψήνουμε σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία (160 - 170 βαθμούς) για δύο ώρες. Το παρακολουθούμε και ανά μισή ώρα κάνουμε τούμπα το κρέας και ανακατεύουμε χαλαρά τις πατάτες για να ψηθεί ομαλά παντού. Εξαρτάτε από τον φούρνο του καθενός ο πραγματικός χρόνος φυσικά. Αν δούμε ότι θέλει επιπλέον ψήσιμο και έχει τραβήξει τα υγρά από το ταψί απλά προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό κατά την διαδικασία ψησίματος.

Σερβίρετε:

Ζεστό το άτιμο, με τζατζικάκι…

Συστατικά

Για ένα ταψί μεγάλο θέλουμε:


• 1,5 – 2 κιλά κατσικίσια ποδαράκια
• 2 κιλά πατάτες, χαλαρά
• 2 λεμόνια
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
• 1 κύβο λαχανικών
• ελαιόλαδο

Tips

Στο τέλος, αν θέλουμε, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στον φούρνο για ξεροψήσιμο.

Συνοδεύεται

Μια ρετσίνα κάνει καλή παρέα με δαύτο...