Chilli Spicy Beans, αμέ…

Pre-game:

Εξτρέμ εδώ, εξτρέμ εκεί, από εποχής Μπαρμπόσα δεν έχουμε δει κανονικό εξτρέμ σε αυτή την ομάδα.

Προετοιμασία:

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Κόβουμε το ένα κρεμμύδι σε πολύ – πολύ μικρά κομμάτια και το δεύτερο σε ποιο χοντρά. Κόβουμε και τις πιπεριές μας με κομμάτια ούτε μεγάλα μα ούτε και μικρά καθώς δεν θέλουμε να λιώσουν κατά το μαγείρεμα. Αυτά.

Μαγείρεμα:

Ξεκινάμε σοτάροντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο για κάνα  δίλεπτο σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ξανακατέβουμε διαλύοντας τον ταυτόχρονα για να μην σβολιάσει. Συνεχίζουμε για κάνα πεντάλεπτο μέχρι να «ασπρίσει» ο κιμάς παντού. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε να βράσει χαμηλώνοντας την φωτιά μας μέχρι να φύγει το νερό. Μόλις είμαστε εντάξει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι και μισό ακόμα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη για την ξινίλα της ντομάτας και διαλύουμε μέσα δύο με τρεις πιπερίτσες μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε πάλι το καπάκι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για κάνα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και το χοντροκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε πάλι για κάνα δεκάλεπτο.

Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και τα αφήνουμε όλα να βράσουν για κάνα τέταρτο. Όχι παραπάνω για να μη διαλυθούν τα φασόλια μας. Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε την φωτιά μας προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για τελευταία φορά. Είμαστε έτοιμοι.

Σερβίρετε:

Καυτό, με μπόλικο τυράκι cheddar από πάνω που μόλις λιώσει το ανακατεύουμε καλά με το chilli μας μέχρι να γίνει ένα…..

Συστατικά

Για τέσσερις μερίδες:

Tips

Εναλλακτικά αντί για cheddar οποιοδήποτε τυρί που λιώνει εύκολα και δεν είναι πολύ αλμυρό.

Συνοδεύεται

Μια ξανθιά Coronίτσα ή Solίτσα για να σβήσει την κάψα, με το λεμονάκι on the top of the bottle...