Τα αυγά του σκάουτερ..

Pre-game:

Καλές οι διακοπές σε Ευρώπη και Αμερική, .. και κάνα παίκτη θα θέλαμε όμως με την επιστροφή..

Προετοιμασία:

Κόβουμε τις πατάτες μας που τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Κόβουμε την πιπεριά μας επίσης σε πολύ μικρά κομμάτια και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας για να είμαστε έτοιμοι.

Μαγείρεμα:

Ξεκινάμε με το δύσκολο. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τις πατάτες που τις έχουμε κάνει μικρά κυβάκια προκειμένου να ψηθούν γρήγορα. Απλώνουμε πάνω τους λάδι με ένα πινέλο κουζίνας και πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τις βγάζουμε μόλις πάρουν χρώμα. Δεν θέλουν πολλή ώρα καθώς είναι μικρά κομμάτια οπότε σε 20 – 30 λεπτά είναι λογικά οκ.

Διαλύουμε με τα χέρια μας μέσα σε ένα κατσαρολάκι τις ντομάτες και προσθέτουμε μέσα και τα κομματάκια πιπεριάς. Διαλύουμε μέσα επίσης δύο πιπερίτσες μπούκοβο και προσθέτουμε και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά από τις ντομάτες. ΔΕΝ προσθέτουμε καθόλου λάδι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Πετάμε μέσα τις φέτες παστουρμά. Μόλις πάρουν λίγο τις γυρνάμε μια φορά και πετάμε από πάνω τα αυγά. Περιχύνουμε με λίγο από το καυτό λάδι πάνω στους κρόκους μέχρι να γίνουν και είμαστε έτοιμοι.

Σερβίρετε:

Τα αβγουλάκια όπως έχουν κολλήσει με το παστουρμά μας σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε από πάνω με την καυτερή σάλτσα ντομάτας που έχουμε φτιάξει. Συνοδεύουμε με τις πατάτες κυβάκια.

Συστατικά

Για μια μερίδα:

Tips

Εναλλακτικά αντί παστουρμά βάζουμε φέτες σουτζούκι.

Συνοδεύεται

Μια ξανθιά μπύρα για να φύγει η κάψα.