Μπινελίκι Hot – Hot!

Pre-game:

Αυτοί ψωνίζουν, ψωνίζουν, ψωνίζουν.. ε, εμείς θα τους φάμε αν μη τι άλλο…

Προετοιμασία:

Η όλη δουλειά έγκειται στο να έχουμε έτοιμο τον γαύρο μας. Υπάρχουν πολλών ειδών μαρινάτες. Εγώ πάω με την βασική. Πλένουμε καλά τα γαυράκια μας και καθαρίζουμε κόκκαλα και εντόσθια χωρίς να κόψουμε τις ουρίτσες. Στρώση αλάτι, στρώση γαύρος, στρώση αλάτι ξανά, στρώση γαύρος και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε ένα μπολ. Το Αφήνουμε να ψηθεί εντός ψυγείου ή εκτός αν θέλουμε ποιο γρήγορα και κατόπιν ξεπλένουμε και καλύπτουμε με ξύδι. Το αφήνουμε μια μέρα ψυγείο, βγάζουμε τα γαυράκια μας σε άλλο μπολ και καλύπτουμε με ελαιόλαδο και αν θέλουμε μαϊντανό. Ορισμένοι βάζουν και σκόρδο. Εγώ δεν το θέλω αυτό για την συνταγή που ακολουθεί. Προφανώς συντηρείται κατόπιν στο ψυγείο.

Μαγείρεμα:

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη μπαγκέτα μας και τις ψήνουμε. Πως; Σε τοστιέρα ή για καλύτερο αποτέλεσμα σε μαντεμένιο τηγάνι – σχάρα όπου νωρίτερα έχουμε κάνει πάνω μια επάλειψη με ελαιόλαδο. Σαν γίνουν οι φετούλες τις τοποθετούμε όπως είναι ζεστές σε μια πιατέλα και αρχίζουμε. Αλείφουμε μια στρώση κοπανιστή, από πάνω τοποθετούμε μια λεπτή φέτα ντομάτας για την κάψα και συνεχίζουμε με μια φέτα γαύρο μαρινάτο. Όταν έχουμε τελειώσει με όλες τις φέτες πασπαλίζουμε τα πάντα με μαϊντανό ψιλοκομμένο και κάπαρη. Αυτό είναι.

Σερβίρετε:

Ουζομεζές που σερβίρετε με άλλα αντίστοιχα μπινελίκια.

Συστατικά

Υλικά:

Tips

Εναλλακτικά αντί μαρινάτο μπορούμε και ψητό γαύρο ή σαρδέλα.

Το Μπινελίκη είναι και ελαφρά πικάντικο και αλμυρό οπότε η ντομάτα κάνει δουλειά.

Συνοδεύεται

Ουζάκι φυσικά.