Κοπανάκια κοκκινιστά με ρύζι.

Προετοιμασία:

Ρίχνουμε το ρύζι μας σε ένα μπολ με νερό και το ανακατεύουμε με το χέρι για να διώξει το πολύ άμυλο. Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε καινούργιο όπου επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Αδειάζουμε το νερό και αφήνουμε το ρύζι στην άκρη.Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε μικρά κομμάτια για να το έχουμε έτοιμο.Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα κοπανάκια μας. Αν θέλουμε κάτι ποιο ελαφρύ βγάζουμε και την πέτσα. Αυτά.

Το ρύζι:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την διπλάσια αναλογία νερού σε σχέση με το ρύζι. Για το ενάμιση ποτήρι θέλουμε τρία ποτήρια νερού. Αφήνουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά, στο ένα τρίτο τουλάχιστον και ενώ ανακατεύουμε ρίχνουμε την δάφνη, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 20 λεπτά όπου μετά το απομακρύνουμε από την εστία μας και ανοίγουμε λίγο το καπάκι μέχρι να τραβήξει τα τελευταία υγρά του. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν το ανακατεύουμε για να μην σπάσει και λιώσει.

Τα κοπανάκια:

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει το χρώμα του προσθέτουμε τα κοπανάκια και νερό όσο μέχρι να καλυφθούν. Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά μας στα μισά. Αφήνουμε τα κοπανάκια μας να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Τον χυμό ντομάτας, τον τοματοπελτέ, τον κύβο, το αλατοπίπερο και δυο πρέζες από γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν και λίγο πριν τραβήξει το νερό του προσθέτουμε ελαιόλαδο. Λογικά κάνα μισάωρο το πολύ.

Σερβίρετε:

Το ρυζάκι με τα κοπανάκια και τη σαλτσούλα πάνω από το ρυζάκι.

Συστατικά

Tips

Αντί γλυκιάς πάπρικας αλλάζουμε σε τρίμα από δύο πιπερίτσες μπούκοβο και προσθέτουμε και δυο – τρία φύλλα δάφνης κατά το μαγείρεμα. Αλλάζει εντελώς η ένταση.

Συνοδεύεται

Με λευκό κρασάκι..