Μπεκρή Μεζέ

Pre-game:

Οκόνσκι, με το μαγικό αριστερό, Αραούχο ο αλκοολούχος, τόσοι και τόσοι άλλοι που αγαπήσαμε και αγαπάμε…

Προετοιμασία:

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια σαν μπουκίτσες το χοιρινό και το καθαρίζουμε από τα λίπη όσο καλύτερα μπορούμε. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μεγάλες φέτες και τέλος λειώνουμε με τα χέρια μας τις δύο ντομάτες σε ένα μπολ.

Μαγείρεμα:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χοιρινό να βράση σε δυνατή φωτιά με τόσο νερό όσο να το καλύψει μόνο. Μόλις περάσει ένα τέταρτο χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε σε μέση θερμοκρασία για το υπόλοιπο του μαγειρέματος. Προσθέτουμε το κρασί, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Μόλις περάσει ο χρόνος αυτό λογικά θα έχει τραβήξει το κρασί όλο και το χοιρινό μας θα έχει αποκτήσει ένα ρόδινο χρώμα. Κατά την αρχή του βρασμού και όταν έχουμε προσθέσει το κρασί το χοιρινό μας θα αφρίσει. Τον αφρό αυτό τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τη λειωμένη ντομάτα, το ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το βασιλικό, τη ζάχαρη και τις πιπερίτσες μπούκοβο που τις διαλύουμε μέσα στο φαγητό για να διαλυθούν. Ανακατεύουμε και κλείνουμε ξανά το καπάκι όπου αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για επιπλέον 15 λεπτά.

Μόλις περάσει και ο χρόνος αυτός προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αν έχει τραβήξει όλα τα υγρά προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα. Κλείνουμε το καπάκι ξανά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου ακόμα. Θέλουμε να μαλακώσουν οι πιπεριές και το κρεμμύδι μα να μη λιώσουν.

Στο τέλος προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά μόνο ακόμα.

Σερβίρετε:

Τηγανιτές πατάτες, πουρέ πατάτας ή λαχανικών, ρύζι και γενικά με ότι θέλουμε σχεδόν μπορούμε να το συνδυάσουμε.

Συστατικά

Tips

Ο λαιμός χοιρινού είναι από τα ποιο μαλακά κομμάτια και κάνουν για πάρα πολλές χρήσεις. Είναι ότι καλύτερο για ψητό φούρνου. Στην τηγανιά μας απλά αφαιρούμε τα πολλά λίπη για να είναι ποιο ελαφριά στη γεύση.

Συνοδεύεται

Μια ξανθιά μπυρίτσα...