Ρακόμελο,… το ενισχυτικό…

Προετοιμασία για το κανελόζουμο:

Χρησιμοποιούμε μία μικρή κατσαρόλα. Καλύπτουμε όλο το πάτο της με ξυλάκια κανέλας. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τη κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράση. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε ένα νεροπότηρο ζάχαρη. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (2-3 λεπτά) και μετά το κλείνουμε. Το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και είναι έτοιμο. (όσο περισσεύει συντηρείτε εντός ψυγείου για ένα μήνα)

Στύβουμε το πορτοκάλι μας, υπολογίστε ότι θέλουμε περίπου 150ml χυμού.

Build-up:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 500ml ρακί, το χυμό του πορτοκαλιού και 300ml – 350ml κανελόζουμο. Υπολογίστε ότι τα υπόλοιπα συστατικά πρέπει να είναι σε συνολική ποσότητα αντίστοιχη με τη ρακί μας. Πετάμε μέσα  5 – 6 γαρύφαλλα και προσθέτουμε δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας μέλι. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει (πολύ σημαντικό προκειμένου να μην αρπάξει φωτιά) και το τραβάμε κατόπιν κατευθείαν από τη πυρά μας.

Σερβίρετε:

Ζεστό

Συστατικά


Tips

Πειράζουμε την αναλογία από τη ρακί αν θέλουμε να το κάνουμε ποιο δυνατό.

Συνοδεύεται

Straight και σε σφηνάκια…