Λουκάνικα με μέλι και μουστάρδα στο BBQ

Προετοιμασία:

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος κόβουμε το κρεμμύδι μας σε μεγάλες φέτες και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπρίκι επίσης λιώνουμε το μέλι μας με λίγο νερό. Μόλις έχεις λιώσει προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας ανακατεύοντας καλά. Κρατάμε το μίγμα που έχουμε μόλις παρασκευάσει στην άκρη για τη συνέχεια.

Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:

Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα και ακουμπάμε λουκάνικα μας. Ψήνουμε μέχρι να σκληρύνουν από έξω (να έχουν γίνει σχεδόν δηλαδή) και τα τραβάμε από τη φωτιά μας. Σε μία επιφάνεια κοπής κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο πυρίμαχο σκεύος με τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε με το μίγμα που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το σκεύος με τα λουκάνικα μας πίσω στη φωτιά, ψήνουμε ανακατεύοντας τακτικά σε όλη τη διάρκεια και μέχρι να τραβηχτούν τα υγρά. Μέχρι να καραμελώσουν δηλαδή.

Σερβίρετε ζεστό φυσικά, κατευθείαν από τη φωτιά.

Συστατικά

Tips

Αν θέλουμε προσθέτουμε στο ψήσιμο και ξύλα καπνίσματος σε κουτί ή πουγκί από αλουμινόχαρτο.

Μια χαρά επίσης μπορεί να γίνει και στο φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας μας.

Συνοδεύεται

τσιπουρομεζές