Ομελέτα οέο με καραμελωμένα κρεμμύδια



Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.  Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και σε κάνα πεντάλεπτο όταν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το μπαλσάμικο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να τραβηχτούν τα υγρά και να μελλόσουν τα κρεμμύδια μας.

Για την ομελέτα:

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το αλατοπίπερο και το γάλα. Ψιλοκόβουμε λίγο άνηθο και αντίστοιχο μαϊντανό.  Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το λάδι και πετάμε μέσα το σουτζούκι με τον άνηθο και τον μαϊντανό. Με το που αρπάζει το σουτζούκι χρώμα (δεν θέλει ούτε λεπτό) πετάμε μέσα το μίγμα από το μπολ και ξεκινάμε ταυτόχρονα το ανακάτεμα. Κάνα λεπτό θέλει κι αυτό σε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και με δυνατή φωτιά από κάτω.


Για το πιάτο:

Βγάζουμε την ομελέτα μας σε ένα πιάτο και περιχύνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια μας από πάνω.


Σερβίρετε:

Με μια απλή ντοματοσαλάτα για συνοδεία.


Συστατικά

Για μία μερίδα:

•    3 αυγά
•    Άνηθο
•    Μαϊντανό
•    Ένα φλιτζανάκι γάλα
•    5 – 7 φέτες σουτζούκι
•    Αλάτι / Πιπέρι
•    1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο


Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

•    2  ξερά κρεμμύδια
•    2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
•    2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
•    1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη


Tips
Αν θέλουμε να το βαρύνουμε πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια στο πιάτο με μια – δυο πρέζες πιπέρι καγιέν.


Συνοδεύεται
Με μια ξανθιά μπυρίτσα

Μουσική

Εκτύπωση
Pennie
Καράτε Πειραιάς
Fat Rat Tattoo
Καϊμάκι Γιώργος
Shotokan Bikas

Follow Us Instragram