Σουτζουκοχάλουμα στο καλάμι με μαϊντανάδα



Pre-game:

Πέρασα έξω από τα μπετά, εκεί ντε που πάνε και φέρνουνε τα χώματα και ένιωσα την κάψα για κατιτίς πικάντικο..

Προετοιμασία:

Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά κόβουμε τα υλικά μας. Το σουτζούκι σε λεπτές φέτες, το κρεμμύδι στα τέσσερα και σε φετούλες, τα ντοματίνια στη μέση το καθένα και το χαλούμι σε κυβάκια.

Μαγείρεμα:

Καταρχάς φτιάχνουμε τη μαϊντανάδα μας. Τι είναι αυτό; Μια απλή σως από γιαούρτι και μαϊντανό. Το κατιτίς δηλαδή για να διώχνουμε την κάψα από το πιάτο μας. Παίρνουμε τον μαϊντανό και αφού έχουμε κόψει τα κοτσάνια τον βάζουμε στο multi μαζί με το γιαούρτι. Το χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και το βάζουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο για να κρατήσει την δροσιά του. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο μέσα παρά μονάχα γιαούρτι και μαϊντανό. Σε ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια για σουβλάκια (το ακούτε εκεί πάνω; Καλαμάκια!) περνάμε τα κομμάτια από τα υλικά μας. Κρεμμύδι, χαλούμι, σουτζούκι, ντοματίνι και επαναλαμβάνουμε τρεις με τέσσερις ή και παραπάνω φορές. Εξαρτάτε από το μήκος στο καλαμάκι. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει πρώτα μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170 - 200 για περίπου 15 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο πάντα. Όσο χρειάζεται να αρπάξει το χρώμα σωστά. Όσο τώρα τα ψήνουμε, σε ένα τηγάνι κάνουμε τα πιττάκια μας με ή χωρίς λάδι. Όταν έχουμε έτοιμα όλα τα υλικά μας, τοποθετούμε τα πιττάκια σε κομμάτια στο πιάτο με μια στρώση αλάτι από επάνω. Κατόπιν βάζουμε τα καλαμάκια μας και πασπαλίζουμε με άφθονο καγιέν. Τρώγεται βουτώντας τα πιττάκια στη σως.


Συστατικά

Για δύο μερίδες:

1 - 2 ξερά κρεμμύδια, μεγάλα
ντοματίνια
1 σουτζούκι
4 πιττάκια
Τυρί Χαλούμι
½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
500γρ γιαούρτι σακούλας
Αλάτι / πιπέρι καγιέν


Tips
Δεν έχει.. απλά πράγματα..

Συνοδεύεται
Δροσερό Σαββατιανό κρασάκι.

Μουσική

Εκτύπωση
Pennie
Καράτε Πειραιάς
Fat Rat Tattoo
Καϊμάκι Γιώργος
Shotokan Bikas

Follow Us Instragram