Λουκανικόβαφα



Pre-game:

Θυμήθηκα που πηγαίναμε τα χώματα σύμφωνα με τους γραφικούς δεξιά και αριστερά σε ένα γιαπί, βάζανε και βγάζανε από λάκκους,..  μα βλέπουν το αποτέλεσμα πλέον….

Προετοιμασία:

Καθαρίζουμε τη φάβα μας μην έχει τίποτα «έξτρα» μέσα, κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε ροδέλες και τα λουκάνικα επίσης σε λεπτές φέτες.

Για τη φάβα:

Ξεκινάμε με την φάβα που θέλει τον χρόνο της. Αφού ξεπλένουμε την φάβα μας, την σουρώνουμε και τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό (περίπου την τριπλάσια ποσότητα σε σχέση με την φάβα). Την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλο το νερό ενώ στο ενδιάμεσο την ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να μην μας πιάσει. Μόλις είναι εντάξει την περνάμε από μύλο σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο.

Για τα καραμελωμένα κρεμμυδολουκάνικα:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και σε κάνα πεντάλεπτο όταν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τα λουκάνικα μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να τραβηχτούν τα υγρά και να μελλόσουν τα κρεμμύδια μας και ταυτόχρονα να έχουν γίνει και τα λουκάνικα.

Σερβίρετε:

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε φάβα και την περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε όση ποσότητα χρειάζεται ώστε με το ανακάτεμα να έχουμε ένα ομοιόμορφο απαλό και εύγεστο μίγμα. Πασπαλίζουμε με πάπρικα τη φάβα και στην συνέχεια την καλύπτουμε με τα καραμελωμένα κρεμμυδολουκάνικα μας και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.


Συστατικά

Υλικά:

  • Φάβα
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ελαιόλαδο
  • 2  ξερά κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 μεγαλούτσικο χοιρινό λουκάνικο

Tips
Μην παρασυρθείτε, δεν βάζουμε καθόλου λεμόνι στη φάβα μας.

Συνοδεύεται
Κρασάκι ημίγλυκο και κόκκινο.

Μουσική

Εκτύπωση
Pennie
Καράτε Πειραιάς
Fat Rat Tattoo
Καϊμάκι Γιώργος
Shotokan Bikas

Follow Us Instragram