Σουτζούκι το ελαφρύ

Σουτζούκι το ελαφρύ

Pre-game:

Ζέστη. Καιρός για ρακί και πάγο. Στο ψυγείο ένα σουτζούκι περιμένει μα είναι βαρύ να μπει στο τηγάνι έτσι σκέτο οπότε πάμε για κάτι εναλλακτικό..

Προετοιμασία:

Κόβουμε το σουτζούκι μας σε ροδέλες. Κόβουμε τις δύο ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε επίσης σε ένα άλλο μπολ με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει και αυτό. Πλένουμε τέλος και τον μαϊντανό μας, τον ψιλοκόβουμε και τον αφήνουμε μαζί με το κρεμμύδι. Αφήνουμε τα υλικά μας χαλαρά για μισή ώρα να στραγγίσουνε..

Μαγείρεμα:

Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σουτζούκι μας και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει. Στην συνέχεια πετάμε μέσα στην ντομάτα και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να τραβήξει τα υγρά αλλά και να πάρει το σουτζούκι μας το χρώμα της. Μόλις έχει γίνει το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι με τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και είμαστε έτοιμοι!

Σερβίρετε:

Συνοδεία με τηγανιτές πατάτες που τις έχουμε πεθάνει στο καγιέν.


Συστατικά
  • 1 σουτζούκι
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες τύπου πομοπντόρο
  • 1/3 από ματσάκι μαϊντανό
  • Πατάτες για την συνοδεία
  • Αλάτι και πιπέρι καγιέν για τις πατάτες
  • ελαιόλαδο

Tips
Συνοδεύουμε αν θέλουμε και με ένα ντιπ από γιαούρτι και αγγούρι, σκέτο, όχι τζατζίκι..

Συνοδεύεται
Με ρακί βεβαίως – βεβαίως..

Μουσική

Εκτύπωση

Ετικέτες
Pennie
Manito - Coffee & Food
Metaforce
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram