Μανιτάρια μπαρούτ μεζέ



Pre-game:

Μπαρούτι με έκανε πάλι η ομάδα, μπαρούτι είπα να φτιάξω..

Προετοιμασία:

Κόβουμε το σουτζούκι μας σε ροδέλες. Κόβουμε και το κρεμμύδι μας σε μεγάλα κομμάτια.Μαγείρεμα:Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ρίχνουμε το ποτήρι με το κρασί, το σουτζούκι και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να έχει ρουφήξει όλο σχεδόν το κρασί. Ομοίως σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας με την ντομάτα, αλάτι, γλυκιά πάπρικα, ένα κουταλάκι ζάχαρη και μπόλικο βασιλικό. Προσθέτουμε και λίγο νερό. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει και αυτό μέχρι να τραβήξει τα όλα τα υγρά. Και στις δύο περιπτώσεις θέλουμε γύρο στα 30 – 40 λεπτά.

Όταν έχουν γίνει όπως θέλουμε ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου πέντε λεπτά.

Σερβίρετε:

Είναι μεζές και όχι κυρίως πιάτο, αλλά θέλει συνοδεία από βαρελίσια φέτα στα σίγουρα για να κόψει λίγη από την πυρά.. 


Συστατικά
  1. 1 σουτζούκι Άδανα μπαρούτ
  2. 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι
  3. 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα και μικρά
  4. 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
  5. Αλάτι, γλυκιά πάπρικα, ξερό βασιλικό, ζάχαρη.
  6. 1 νεροπότηρο κόκκινο αγιωργίτικο κρασάκι

Tips

Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου λάδι παρά αρκούμαστε μόνο σε ότι βγάλει από λίπος το σουτζούκι.

Με μέτρο, θέλει γερό στομάχι.


Συνοδεύεται
Κόκκινο αγιωργίτικο κρασάκι...

Μουσική

Εκτύπωση
Pennie
Καράτε Πειραιάς
Fat Rat Tattoo
Καϊμάκι Γιώργος
Shotokan Bikas

Follow Us Instragram