Το Burger των Κεκλεισμένων

Το Burger των Κεκλεισμένων

Pre-game:

Δώσε ποινές, δώσε κεκλεισμένων των θυρών, κάνε πακέτο και τον κορονοϊό και φτιάξε κάτι μηδέν χοληστερίνη, μηδέν τριγλυκερίδια,.. καλά.. λέμε και καμιά βλακεία ώρες - ώρες.. οπότε πάμε να χορέψουμε με το λίπος..

Προετοιμασία:

Ξεκινάμε προφανώς με τα μπιφτεκάκια μας. Η συνταγή που ακολουθεί δεν αφορά καθαρό κιμά και burger μα κλασσικά ελληνικά μπιφτεκάκια… Πάμε λοιπόν.. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τρίβουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και την ντομάτα μας αφού πρώτα την έχουμε καθαρίσει από έξω με ένα μαχαιράκι. Ρίχνουμε επίσης λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ρίγανη καθώς και το αυγό. Κάνουμε το πρώτο ανακάτεμα με τα χέρια μας και στην συνέχεια προσθέτουμε όση τριμμένη φρυγανιά χρειαστεί μέχρι να δέσει το μίγμα μας στο ανακάτεμα. Κατά το ανακάτεμα ρίχνουμε και λίγο νερό πάντα για να είναι ποιο εύκολο και να μην κολλά ο κιμάς στα χέρια. Τα πλάθουμε σε μεγάλο μέγεθος και όσο ποιο πεπλατυσμένα γίνεται για να ψηθούν και γρήγορα αλλά και να κρατήσουν μεγάλη επιφάνεια για το Burger. Τα τοποθετούμε στο ταψί για ψήσιμο στον φούρνο. Αν θέλουμε βάζουμε και μια λαδόκολλα πρώτα επάνω στο ταψί για να τουμπάρουμε όταν χρειαστεί εύκολα και χωρίς απώλειες… ΠΡΟΣΟΧΗ, υπολογίζουμε τον χρόνο παρασκευής όλων των συστατικών του Burger μας ούτως ώστε τα μπιφτέκια να βγούνε τελευταία, προκειμένου να είναι ζεστά και να λιώσει ελαφρά το τσένταρ όταν το τοποθετήσουμε από πάνω..

Κόβουμε τις πατάτες μας για να μπουν στο τηγάνι.

Φτιάχνουμε μια εύκολη σως από μαγιονέζα, κέτσαπ, αλατοπίπερο και  ξύδι. Η αναλογία είναι ένα δάχτυλο ξύδι, 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα, 1 ½ κουταλιά σούπας κέτσαπ και 3 πρέζες αλατοπίπερο ή όσο θεωρεί ο καθένας ικανοποιητικό. Τα χτυπάμε όλα καλά για να γίνουν ένα μίγμα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μαζί με τα μανιτάρια μας που έχουμε προηγούμενος κόψει σε λεπτές φέτες.

Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το μαρούλι ή τη σαλάτα μας.

Build-up:

Όταν έχουν γίνει όλα τα υλικά μας ξεχωριστά ξεκινάμε.Ανοίγουμε τα ψωμάκια μας και αλείφουμε στη βάση μια στρώση από τη σως μας. Στη συνέχεια τοποθετούμε με την κάτωθι σειρά:

Μαρούλι

Μια φέτα ντομάτα

Λίγο έξτρα αλάτι

Μανιτάρια

Ένα μπιφτέκι

Μία φέτα τυρί τσένταρ

Μπέικον

Και κλείνουμε το Burger μας.

Σερβίρετε:

Με τις τηγανιτές πατάτες μας.


Συστατικά
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 4 - 5 ντομάτες
  • Μαρούλι
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Μανιτάρια
  • Τυρί τσένταρ σε φέτες
  • Πατάτες
  • 10 φέτες μπέικον
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Μαγιονέζα
  • Ξύδι
  • Ψωμάκια για burger

Tips
Αν θέλουμε ενίσχυση στη γεύση ο κιμάς μας να είναι ανάμικτος μοσχαρίσιος με χοιρινό σε αναλογία 3 προς 2. Επίσης πασπαλίζουμε πατάτες και Burger με ξυσμένο τυρί ρεγκάτο.

Συνοδεύεται
Από αυτό το συγκεκριμένο αμερικάνικο αναψυκτικό, τι άλλο… 

Μουσική

Εκτύπωση

Ετικέτες
Pennie
Manito - Coffee & Food
Metaforce
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram