Σουτζουκοπιττάκια του μπουρλοτιέρη



Προετοιμασία:

Κόβουμε το σουτζούκι μας σε ροδέλες και μετά και αυτές στα μισά τους. Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα μας και ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά μας σε ένα μπολ.. χτυπάμε επίσης σε ένα μπολ το αυγό μας να το έχουμε έτοιμο και,..  αυτά.

Build-up / Μαγείρεμα:

Σε ένα πιττάκι σφολιάτας τοποθετούμε στο κέντρο του λίγη από τη ντομάτα, μισή ροδέλα από σουτζούκι και λίγο από το μίγμα των τυριών μας. Προσέχουμε την ποσότητα των υλικών μας ούτως ώστε όταν διπλώσουμε το πιττάκι μας να μην ξεχειλίσουν. Με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες από το πιττάκι όπως το έχουμε διπλώσει για να κλείσουν καλά. Απλώνουμε από πάνω λίγο από το αυτό μας με ένα πινέλο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα. Τα ψήνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και σε φούρνο για τουλάχιστον 30 - 40 λεπτά και στους 170.

Σερβίρετε:

Συνοδευτικό είναι από μόνο του.


Συστατικά
  • 1 πακέτο σφολιατάκια Κανάκη
  • 1 σουτζούκι
  • 1 ντομάτα
  • Ξυσμένος συνδυασμός τυριών, για παράδειγμα γκούντα με πεκορίνο.
  • 1 αυγό

Tips
Αν θέλουμε να το τσακίσουμε τότε αλλάζουμε το κλασσικό σουτζούκι με σουτζούκι Άδανα μπαρούτ. Επίσης αντί συνδυασμό γκούντα με πεκορίνο μπορούμε να παίξουμε με παραλλαγές. Δηλαδή ρεγκάτο με κασέρι ή και σκέτη original φέτα.

Συνοδεύεται
Κόκκινο ξηρό κρασάκι.

Μουσική

Εκτύπωση
Pennie
Καράτε Πειραιάς
Fat Rat Tattoo
Καϊμάκι Γιώργος
Shotokan Bikas

Follow Us Instragram