Καβουρμάς με μανιτάρια, σε μαντεμένιο τηγάνι στο BBQ

Καβουρμάς με μανιτάρια, σε μαντεμένιο τηγάνι στο BBQ

Προετοιμασία:

Κόβουμε τον καβουρμά μας σε μικρά κυβάκια και τον αφήνουμε στην άκρη για μετά. Κόβουμε για αρχή τα μανιτάρια μας σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές και το ένα κρεμμύδι σε μεγάλες φέτες ενώ το δεύτερο σε ψιλά κομμάτια. Το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το βάζουμε στην άκρη ξεχωριστά μαζί με τα σκόρδα. Τα δε σκόρδα τα έχουμε κόψει στα μισά τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μας μαζί με λίγο δενδρολίβανο και λίγο μπούκοβο ή πολύ μπούκοβο. Ότι προτιμάει κανείς. Βάζουμε το μαντεμένιο τηγάνι μας στη φωτιά, στη δική μου περίπτωση στη ψησταριά και το αφήνουμε να κάψει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να έχει κάψει καλά πρώτα το μαντέμι προτού ξεκινήσουμε. Για να είμαστε σίγουροι, το πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες νερό για να δούμε πως αντιδρά αυτό πάνω στο καυτό μέταλλο.

Μόλις το τηγάνι έχει κάψει κατεβάζουμε τη φωτιά στη ψησταριά στα μισά (αν είναι υγραέριο όπως η δική μου) καθώς πλέον έχει τη θερμοκρασία που θέλω και θα την συντηρήσει σε όλη τη διάρκεια.Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις βλέπουμε την κάπνα να βγαίνει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας και τα σκόρδα. Σοτάρουμε τα υλικά μας για πέντε (5) λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια και μόλις δούμε ότι έχουν πάρει το σωστό χρώμα αλλά και αναδίδουν τη σωστή μυρωδιά, ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για δεκαπέντε (15) λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά τρία (3) λεπτά. Και πάλι βλέπουμε το χρώμα τους προτού προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Ρίχνουμε τον καβουρμά από πάνω και στη συνέχεια το βούτυρο με το δενδρολίβανο και το μπούκοβο. Κάνουμε το πρώτο ανακάτεμα για να «σπάσει» ο καβουρμάς και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και για ένα πεντάλεπτο (5) συνολικά.

Ρίχνουμε στο τέλος το κρασί μας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε ένα τελευταίο βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά (5) περίπου και μέχρι ουσιαστικά να πιεί το κρασί.

Τραβάμε το τηγάνι μας από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μεζέ μας με λίγο από το τριμμένο τυρί, όχι πολύ και είμαστε έτοιμοι!

Καλή όρεξη!

Σερβίρετε:

Ζεστή ή και παγωμένη. Είναι εξίσου καλή.


Συστατικά
 • 300γρ. καβουρμά
 • 3 – 5 μανιτάρια μεγάλα
 • 2 πιπεριές πράσινες, μεγαλούτσικες
 • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
 • 4 σκελίδες σκόρδο
 • Ελαιόλαδο
 • Δενδρολίβανο
 • Λίγο μπούκοβο
 • 80γρ. αγελαδινό βούτυρο
 • Τυρί τύπου πεκορίνο τριμμένο
 • Μισό νεροπότηρο κόκκινο κρασί (να μην είναι γλυκό)

Tips
Δεν αλλάζουμε σκεύος κατά το σερβίρισμα, μα το πάμε με το τηγάνι στο τραπέζι μας καθώς το μαντέμι είναι και αισθητικά πανέμορφο για αυτή τη δουλειά!

Συνοδεύεται
Ένα κατρούτσο μπρούσκο, τσίπουρο, ρακί,… ότι τραβάει η όρεξη σας!

Μουσική

Εκτύπωση

Pennie
Καράτε Πειραιάς
Καϊμάκι Γιώργος
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram