Ρύζι Μπασμάτι

Ρύζι Μπασμάτι

Προετοιμασία:

Ξεπλένουμε το ρύζι μας 2-3 φορές για να φύγει το πολύ άμυλο.

Μαγείρεμα:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό (διπλάσια ποσότητα πάντα από το ρύζι), λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, λίγο ξύσμα λεμονιού και τέλος κάνα-δυο φύλα δάφνης. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το ρύζι μας και  αφού το έχουμε ξεπλύνει όπως είπαμε πρώτα για το άμυλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (αρκετά) και κλείνουμε το καπάκι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει έτσι για 15 - 20 λεπτά. Αν όλα έγιναν σωστά, ανοίγοντας το καπάκι, θα δείτε το ρύζι σας έτοιμο και σπυρωτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν ανακατεύουμε για κανένα λόγο το ρύζι μας στο ενδιάμεσο προκειμένου να μη σπάσει και λασπώσει!

Τραβάμε το ρύζι μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να κάτσει.


Συστατικά
  • ½ ποτήρι ρύζι μπασμάτι
  • Αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο, δάφνη (2 φύλα)

Tips
Κανόνας, ποτέ δεν ανακατεύουμε το ρύζι μας όσο σιγοβράζει.

Συνοδεύεται
Είπαμε, είναι συνοδευτικό.

Μουσική

Εκτύπωση

Ετικέτες
Pennie
Καράτε Πειραιάς
Fat Rat Tattoo
Καϊμάκι Γιώργος
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram