Λαβράκι ψητό στο BBQ

Λαβράκι ψητό στο BBQ

Προετοιμασία:

Εύκολα πράγματα. Κόβουμε το λεμονάκι μας και ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.  Τα ψάρια μας τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας προσεκτικά μέσα – έξω.  Αλατοπιπερώνουμε τα λαβράκια μέσα – έξω και στη συνέχεια τα γεμίζουμε στο εσωτερικό τους με μία στρώση από τις ροδέλες του λεμονιού και πάνω από το λεμόνι τα πράσινα αρωματικά μας. Είμαστε έτοιμοι για το ψήσιμο.

Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:

Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα και ακουμπάμε τα ψάρια μας. ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ, με την πλάτη τους να κοιτά προς το μέρος μας. Με αυτό τον τρόπο θα τα πιάσουμε και θα τα γυρίσουμε εύκολα την πρώτη φορά χωρίς ατυχήματα.  Το ψήσιμο εξαρτάτε από το μέγεθος και το βάρος των ψαριών. Για μέτρια κατηγορία λογικά δε θέλουμε πάνω από 7 – 8 λεπτά συνολικού χρόνου οπότε με αυτό τον γνώμονα αφήνουμε τα ψάρια μας για 3 – 4 λεπτά περίπου με το καπάκι του γκριλ κατεβασμένο και τα γυρνάμε μια φορά για άλλο τόσο χρόνο. Αν δούμε ότι θέλουν λίγο ακόμα τότε με προσοχή ένα ακόμα γύρισμα για 1 – 3 λεπτά. Εξαρτάτε είπαμε το μέγεθος και το βάρος.

Σερβίρετε τα ζεστά φυσικά, κατευθείαν από τη φωτιά.


Συστατικά
  • 2 – 3  μέτρια προς μεγάλα, φρέσκα, λαβράκια
  • 1 – 2 λεμόνια
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι - Πιπέρι

Tips
Τα ακουμπάμε σε καυτή σχάρα και με την πλάτη τους να κοιτά προς το μέρος μας είπαμε για να τα γυρίσουμε εύκολα με τη σπάτουλα τη πρώτη φορά. Αν θέλουμε στη γέμιση προσθέτουμε και ροδέλες κρεμμυδιού για μία έξτρα γεύση,…

Συνοδεύεται
Ούζα και τσίπουρα,.. άντε και με λευκό κρασάκι,..

Μουσική

Εκτύπωση

Ετικέτες
Pennie
Καράτε Πειραιάς
Fat Rat Tattoo
Καϊμάκι Γιώργος
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram