Jack Daniel's BBQ Sauce

Jack Daniel's BBQ Sauce

Ετοιμασία:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και μέχρι αυτά να πάρουν βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξη το μίγμα. Θα μας πάρει 20 με 25 λεπτά μέχρι να γίνει. Μόλις είμαστε έτοιμοι τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει προτού την αποθηκεύσουμε σε δοχεία. Διατηρείτε στη συντήρηση του ψυγείου για δύο εβδομάδες σίγουρα αν και δεν θα αφήσετε να τις φτάσει.

Εναλλακτικά σερβίρετε και ζεστό φυσικά, κατευθείαν πάνω στα ψητά μας.

Extra:

Αν δεν κάνετε άμεση χρήση, ζεστή δηλαδή, και θέλετε απλά να την αποθηκεύσετε για αρχή, αφήστε την να «δέσει» για 2-5 πέντε μέρες πρώτα στη συντήρηση του ψυγείου σας προτού  την χρησιμοποιήσετε. Θα παντρευτούν καλύτερα όλα τα υλικά.


Συστατικά
  • 1/2 φλυτζάνι Jack Daniel's Tennessee Whiskey
  • 1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο, ψιλοτεμαχισμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο μεγάλες, ψιλοτεμαχισμένες
  • 2 φλυτζάνια κέτσαπ (χρησιμοποιώ ένα μπουκάλι Heinz 500ml)
  • 1/3 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 3 κουταλιές σούπας Worcester sauce
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 3/4 φλυτζανιού μελάσα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1/4 φλυτζανιού πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού liquid smoke
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού Tabasco

Tips
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε και μία κουταλιά  της σούπας μέλι κατά την προετοιμασία μας. Της πάει.
  • Εναλλακτικά επίσης μπορούμε να παίξουμε και με άλλα ουίσκι κατά προτίμηση παλαιωμένα λίγο.

Συνοδεύεται
Αυτή συνοδεύει και μάλιστα πολλά,…

Μουσική

Εκτύπωση

Ετικέτες
Pennie
Καράτε Πειραιάς
Fat Rat Tattoo
Καϊμάκι Γιώργος
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram