Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου στο BBQ

Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου στο BBQ

Προετοιμασία:

Εδώ είναι όλη η δουλειά μας. Πλένουμε και στεγνώνουμε στη συνέχεια καλά τις φτερούγες μας με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε την κάθε φτερούγα στα τρία (εκεί που είναι η κάθε ένωση της δηλαδή) και στη συνέχεια τις λαδώνουμε καλά κάνοντας τους μασάζ με τα χέρια μας για να πάει το λάδι παντού. Τις αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε το μίγμα των υλικών για την επικάλυψη τους.

Σε μία σακούλα που σφραγίζει (αν δεν έχουμε το κάνουμε σε ένα μπολ), βάζουμε τα υλικά μας. Αυτά είναι τα αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  κορν φλάουρ, μπέικ πάουντερ, αλάτι, μαύρο πιπέρι, καγιέν και η γλυκιά πάπρικα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα και προσθέτουμε τις φτερούγες μας. Ανακατεύουμε πολλή καλά προκειμένου να έχουμε πετύχει την πλήρη κάλυψη τους. Για αυτό επίσης προτιμάμε να το κάνουμε μέσα σε σακούλα καθώς έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Ακουμπάμε τις φτερούγες μας σε ένα άλλο μπολ και τις αφήνουμε καμιά ώρα μέσα στο ψυγείο. Δεν τις σκεπάζουμε και με αυτό τον τρόπο θα διώξουμε και την τελευταία υγρασία από αυτές και θα είναι έτοιμες για ψήσιμο.

Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:

Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Τοποθετούμε πάνω στη σχάρα ένα έξτρα μεταλλικό σκεύος  όπως κάποιο καλάθι ή ταψί της weber με στόχο να μην έχουμε την άμεση επαφή της φτερούγας στη σχάρα και να μη μας αρπάξει το μίγμα. Το λαδώνουμε καλά, το αφήνουμε λίγο να κάψει και τοποθετούμε τις φτερούγες μας. Κλείνουμε το καπάκι και τις ελέγχουμε ανά δέκα λεπτά όπου τις λαδώνουμε ταυτόχρονα με ένα πινέλο. Δεν θέλουμε να μείνει επιφάνεια με αλεύρι στεγνή για να μη χαλάσει τη γεύση. Καθώς είναι σε διαφορετικά μεγέθη αλλάζει και ο χρόνος ψησίματος για τα διαφορετικά κομμάτια της φτερούγας αλλά ο γενικός μπούσουλας είναι περίπου 45 – 60 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Εσείς υπολογίζετε αναλόγως. Σερβίρετε τις φτερούγες ζεστές κατά προτίμηση με μία καλή bbq sauce δίπλα.


Συστατικά

Για το μίγμα της μαρινάδας:

  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι μπλε
  • 4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκια

Υλικά:

8 - 10 φτερούγες κοτόπουλου

Συν ελαιόλαδο φυσικά.


Tips

Αν θέλουμε ποιο έντονη ένταση στη κάψα απλά διπλασιάζουμε τη ποσότητα του καγιέν.

Φυσικά συνοδεύουμε με μίαvκαλή bbq sauce όπως η Jack Daniel’s


Συνοδεύεται
Μπύρα, μπύρα, μπύρα,… και άλλη μία μπύρα,…

Μουσική

Εκτύπωση

Pennie
Καράτε Πειραιάς
Fat Rat Tattoo
Καϊμάκι Γιώργος
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram