Γαρίδες Σαγανάκι στο BBQ

Γαρίδες Σαγανάκι στο BBQ

Προετοιμασία:

Για τις γαρίδες μας:

Αν έχουμε φρέσκιες γαρίδες τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε καλά. Βγάζουμε το μαύρο κορδονάκι από τη ράχη τους και αφήνουμε μόνο την ουρά αν θέλουμε. Αν είναι κατεψηγμένες απλά τις ξεπλένουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε επίσης τις ντομάτες για να τις έχουμε έτοιμες.

Για το τυρί σαγανάκι:

Βρέχουμε το τυρί και το βουτάμε μέσα σε κορν φλάουρ. Το αφήνουμε στην άκρη να «κάτσει» μέχρι το ψήσιμο.

Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:

Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Τοποθετούμε το μαντεμένιο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά.

Μόλις κάψει το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και σε πρώτη δόση ρίχνουμε και σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια μας. Στο πεντάλεπτο ρίχνουμε και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το καπάκι του γκριλ και αφήνουμε κρεμμύδια και πιπεριές να ψηθούν για άλλο ένα πεντάλεπτο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά μας (αλάτι, πιπέρι, βασιλικό). Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει μέχρι να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά του (εξαρτάτε τη θερμοκρασία από 10 – 20 λεπτά συνήθως).

Έχοντας ετοιμάσει τη σάλτσα μας ρίχνουμε και τις γαρίδες, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη σε κομμάτια φέτα και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 – 10 λεπτά. Δεν θέλει παραπάνω η γαρίδα και ειδικά αν είναι κατεψυγμένη. Βασικά να γίνει η φέτα μας. Εκεί προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο. Ταυτόχρονα στη πλάκα της ψησταριάς ρίχνουμε τα κομμάτια τυρί σαγανάκι που είχαμε αλευρώσει και φυλάξει και ραντίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο. Στο χρόνο μέχρι να γίνουν οι γαρίδες μας έχουμε τουμπάρει το τυρί και το έχουμε ραντίσει άλλη μια φορά πάλι με λαδάκι. Ενώ ψήνεται το κόβουμε σε ποιο μικρά κομμάτια και σαν γίνει το τραβάμε από τη πλάκα.

Σερβίρετε το τυρί σαγανάκι το κέντρο μιας πιατέλας, περιμετρικά τις γαρίδες και απλώνουμε παντού πάνω από τις γαρίδες φρέσκο μαϊντανό. Ο συνδυασμός γεύσης του φρέσκου μαϊντανού με τις γαρίδες είναι το κάτι άλλο.

Εναλλακτικά χωρίς ψησταριά, στη κουζίνα μας:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τηγάνι και με δυνατή φωτιά στο μάτι της κουζίνας μας. Η μόνη διαφορά ότι στο τελικό στάδιο όπου προσθέτουμε τη φέτα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο για να το ολοκληρώσουμε σωστά.


Συστατικά

½ κιλό γαρίδες μέτριες

2 μεγάλες ντομάτες

200γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Μία κουταλιά γλυκού ζάχαρη

1 κουταλιά σούπας βασιλικό

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 μεγάλες πράσινες πιπεριές

Αλάτι/πιπέρι/ελαιόλαδο

300γρ. Φέτα βαρελίσια

Και για το τυρί σαγανάκι:

  • 2 κομμάτια τυρί σαγανάκι Ελβετίας ή ένα μεγαλούτσικο κομμάτι (250γρ) κεφαλοτύρι
  • Κορν φλάουρ

Tips
Μπορούμε να ρίξουμε λίγο ούζο στο τελικό στάδιο που ανακατεύουμε τις γαρίδες στη σάλτσα μας για έξτρα μυρωδιά.

Συνοδεύεται
Ουζάκι / τσιπουράκι φυσικά.

Μουσική

Εκτύπωση

Pennie
Manito - Coffee & Food
Metaforce
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram