Γλυκές και καυτερές φτερούγες κοτόπουλου στο BBQ

Γλυκές και καυτερές φτερούγες κοτόπουλου στο BBQ

Προετοιμασία και εδώ είναι όλη η προσοχή μας:

Εδώ είναι όλη η δουλειά μας. Από τη προηγούμενη μέρα πλένουμε και στεγνώνουμε στη συνέχεια καλά τις φτερούγες μας με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε την κάθε φτερούγα στα τρία (εκεί που είναι η κάθε ένωση της δηλαδή) και στη συνέχεια τις  βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε να βγάλουν την υγρασία τους όλη νύχτα.

Την επόμενη  μέρα, βγάζουμε τις φτερούγες από το μπολ και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας για να διώξουμε όλη την υγρασία που έχει βγει στην επιφάνεια τους. Σε μία μεγάλη σακούλα που σφραγίζει (αν δεν έχουμε το κάνουμε σε ένα μπολ), βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας. Τα  ανακατεύουμε καλά και κατόπιν προσθέτουμε τις φτερούγες. Ανακατεύουμε καλά, πολύ καλά  και σφραγίζουμε τη σακούλα. Αφήνουμε τις φτερούγες μέσα στη μαρινάδα μέχρι την ώρα του  ψησίματος. Υπολογίζουμε τη διαδικασία αυτή  να διαρκέσει τουλάχιστον 3 ώρες ούτως ώστε να έχει τραβήξει καλά η μαρινάδα.

Όταν είμαστε έτοιμοι βγάζουμε μία - μία τις φτερούγες σε ένα πιάτο (θέλουμε να έχουν μόνο την μαρινάδα που έχει κολλήσει επάνω και όχι κάτι παραπάνω) και τις αλείφουμε ελαφρά με ένα πινέλο και ελαιόλαδο από την μία τους πλευρά μόνο.

Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200:

Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Τοποθετούμε πάνω στη σχάρα ένα έξτρα μεταλλικό σκεύος  όπως κάποιο καλάθι ή ταψί της weber με στόχο να μην έχουμε την άμεση επαφή της φτερούγας στη σχάρα και να μη μας αρπάξει το μίγμα. Το λαδώνουμε καλά, το αφήνουμε λίγο να κάψει και τοποθετούμε τις φτερούγες μας με τη λαδωμένη πλευρά τους στη σχάρα. Κλείνουμε το καπάκι και τις ελέγχουμε ανά 5 λεπτά όπου τις λαδώνουμε μόνο τη πρώτη φορά που θα τις γυρίσουμε πάλι με ένα πινέλο. Καθώς είναι σε διαφορετικά μεγέθη αλλάζει και ο χρόνος ψησίματος για τα διαφορετικά κομμάτια της φτερούγας αλλά ο γενικός μπούσουλας είναι περίπου 25 – 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά.Εσείς υπολογίζετε αναλόγως.

Πλένουμε καλά τα χέρια καθώς τρώγετε με τα χέρια και μόνο με τα χέρια!


Συστατικά

Για το μίγμα της μαρινάδας:

 • ½ φλυτζάνι κέτσαπ
 • ¼ φλυτζάνι ξύδι  βαλσάμικο
 • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
 • 4  κουταλιές του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
 • 4 κουταλιές του  γλυκού  σάλτσα Worcestershire
 • 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
 • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα απαλή
 • 2  κουταλιές του γλυκού πάπρικα

Υλικά:

 • 10 φτερούγες κοτόπουλου
 • Συν ελαιόλαδο φυσικά.

Tips
Αν θέλουμε ποιο έντονη ένταση στη κάψα απλά διπλασιάζουμε ή  ακόμα  και τριπλασιάζουμε τη ποσότητα από το μπούκοβο.

Συνοδεύεται
Μπύρα, μπύρα, μπύρα,… και άλλη μία μπύρα,…Μπύρα, μπύρα, μπύρα,… και άλλη μία μπύρα,…

Μουσική

Εκτύπωση

Pennie
Manito - Coffee & Food
Metaforce
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram