Πιπεριές γεμιστές με παστουρμά

Πιπεριές γεμιστές με παστουρμά

Προετοιμασία:

Πλένουμε τις πιπεριές μας και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Προσεκτικά, με ένα καλό και μικρό μαχαίρι κόβουμε γύρω από το κοτσάνι της πιπεριάς και το βγάζουμε. Καθαρίζουμε το εσωτερικό της πιπεριάς από τα σπόρια. Όλα αυτά με προσοχή καθώς δε θέλουμε να τρυπήσουμε ή να σπάσουμε τις πιπεριές μας.

Καθαρίζουμε το παστουρμά από το τσιμένι και τον κόβουμε σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος. Κόβουμε επίσης τη ντομάτα μας σε λωρίδες (όσο αυτό είναι δυνατό, και βγάζουμε και τα υγρά της) και τέλος κόβουμε και τη φέτα μας σε επίσης μικρές λωρίδες.

Γεμίζουμε τις πιπεριές προσεκτικά πάντα με τις λωρίδες της ντομάτας, της φέτας καθώς και του παστουρμά. Βάζουμε όσο περισσότερο υλικό μπορούμε σε κάθε πιπεριά και τις κλείνουμε με το κοτσάνι που έχουμε αφαιρέσει προηγουμένως.

Ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου Weber Q 2200 ή στον φούρνο:

Έχουμε κάψει καλά το bbq μας. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα μας και τοποθετούμε τις πιπεριές μας.Αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω στις πιπεριές και κλείνουμε το καπάκι. Ανά 3 λεπτά ελέγχουμε και αλλάζουμε πλευρό στις πιπεριές μας. Συνολικά θα τις γυρίσουμε 4 – 5 φορές. Αλείφουμε τις πιπεριές με ελαιόλαδο κάθε φορά που τις γυρνάμε πλευρό.

Ψήνουμε γενικά στους 180-200 βαθμούς και μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει το σωστό χρώμα παντού και έχουν μαλακώσει και αρκετά.


Συστατικά

Υλικά για 5 πιπεριές:

  • 5 πιπεριές κέρατο, σχετικά μεγάλες και χωρίς «γωνίες» για να ψηθούν εύκολα.
  • 3 φέτες παστουρμά
  • ½ ντομάτα
  • Σκληρή φέτα βαρελίσια
  • Συν ελαιόλαδο φυσικά.

Tips
Εναλλακτικά αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε τυρί Φιλαδέλφεια.

Συνοδεύεται
 Είναι συνοδευτικό αλλά πάει άψογα και με μπύρα και με κρασί και με τσίπουρο….

Μουσική

Εκτύπωση

Pennie
Manito - Coffee & Food
Metaforce
Crocodilino
Shotokan Bikas
Follow Us Instragram